News & In the media

346 resultaten
rss

14 april 2020

Ibo van de Poel in Innovation Origins over covid-19 en privacy

Hoe zit het met de ethische kant van al die innovatie die het virus moet indammen? Wanneer mag een overheid rechten als privacy van individuen opzij zetten om een grote groep mensen te beschermen? Waar de grens precies ligt is een moeilijke afweging, zegt Ibo van de Poel.

08 april 2020

Kenny Meesters in Technisch Weekblad over corona apps

Veel landen grijpen in een poging om de uitbraak van het coronavirus binnen hun grenzen in te dammen, naar mobiele data. Ook de Nederlandse overheid mobiele apps in gaan zetten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De privacy moet daarbij echter gewaarborgd worden. Maar is dat wel mogelijk? Kenny Meesters is kritisch hierover.

05 april 2020

Hans de Bruijn in Trouw over hoe corona de grote thema's van nu op hun kop zet

De coronacrisis stelt ons voor vragen: over globalisering bijvoorbeeld. Hans de Bruijn zet de thema’s op een rijtje. Wacht ons een grote omslag? Wat die omslag zal inhouden, weten we niet. We weten nog niet eens hoe we uit de crisis komen – verdeeld of verenigd, diep gewond of opgelucht, met veel of heel veel economische schade. Desondanks drie reflecties: (a) wat worden de grote thema’s? (b) hoe gaan we daar mee om? (c) gaan we heus anders denken?

02 april 2020

Rolf van Wegberg in Trouw over samenwerking met Fiod

Opsporingsdienst Fiod en studenten van de TU Delft slaan de handen ineen om samen online criminaliteit aan te pakken. Dat er vanuit de universiteit zo structureel wordt samengewerkt met een opsporingsdienst noemt TBM onderzoeker Rolf van Wegberg die betrokken is bij het onderzoeksprogramma 'uniek'.

02 april 2020

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees zijn laatste column.