News & In the media

413 resultaten
rss

26 februari 2021

Rolf van Wegberg in Hvana over cyberaanvallen

De HvA en de UvA zijn doelwit van een cyberaanval. Ook de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) werd gehackt. Is dat toeval? We vroegen het TU Delft-docent Rolf van Wegberg, gespecialiseerd in cybercrime governance.

23 februari 2021

Hans de Bruijn in Trouw over paard en wagen als krachtig beeld

Op de vraag of beleg-apps wellicht minder toegankelijk moeten worden zegt Nick Bortot, baas van zo'n beleg-app: "Nee, want als er op de weg veel auto-ongelukken gebeuren, ga je niet zeggen ‘we schaffen de auto af en gaan terug naar paard en wagen’ ”.Hans de Bruijn legt uit waarom dit een krachtig beeld is.

18 februari 2021

Geertje Slingerland op NPO Radio1 over verbondenheid in de buurt

Door de lockdown lijken meer mensen bereid te zijn hun mouwen op te stropen voor de eigen buurt. Allerlei bijzondere initiatieven komen als paddenstoelen uit de grond. Hoe zou je er voor kunnen zorgen dat deze initiatieven blijvend zijn? Dat bewoners zich voor meer verbonden gaan voelen en blijven met hun eigen buurt? Ontwerpend onderzoeker Geertje Slingerland bekijkt hoe volwassenen, jongeren en kinderen zich meer verbonden voelen met hun buurt.

17 februari 2021

Ben Wagner in TRT World about internet shutdowns

Internet shutdowns have become a preferred way for many governments to try to silence the opposition.

16 februari 2021

Hans de Bruijn in Trouw over het gebruik van beelden zoals zwembaden en voetbalstadions

Hans de Bruijn vertelt over het risico van het gebruik van beelden zoals zwembaden en voetbalstadions om de hoeveelheid zwerfafval aan te geven.