Beginnerscursussen

Wat doe je als je een dokter nodig hebt? Hoe koop je een trein- of buskaartje? Wanneer zijn de winkels open? En naar welke scholen kan je gaan in Nederland? Dit soort alledaagse onderwerpen vindt u in Het Groene Boek, het leerboek voor beginners. Het Groene Boek telt 42 teksten. Deze teksten bevatten de 1200 meest gebruikte woorden van het Nederlands, de woorden die u dus het eerst nodig hebt.
De lessen worden voornamelijk besteed aan conversatieoefening. Daardoor kunt u zich al na zeer korte tijd redelijk redden in de Nederlandse taal. De nadruk ligt op de ontwikkeling van luister- en spreekvaardigheid.

Intensief of niet-intensief

De intensieve cursus wordt overdag gegeven. Deze cursus is zeer intensief. U moet minimaal 40 uur per week beschikbaar zijn. U heeft vijf weken lang dagelijks les, behalve op woensdag, zowel 's ochtends als 's middags. In het jaarrooster kunt u zien in welke periodes de intensieve cursussen plaatsvinden.

Tijdens de niet-intensieve cursus heeft u twee keer per week les. Deze cursus wordt geven op maandag- en donderdagavond of op dinsdag- en vrijdagmiddag. De cursus duurt 7 weken. Voor de niet-intensieve cursussen is de studielast ongeveer 10 uur per week. In het jaarrooster kunt u zien in welke periodes de cursussen plaatsvinden.

Cursussen

CEF-niveau

Studielast

Beginners intensief

0 - A2

40 uur per week

Elementary 1

0 - A1

10 uur per week

Elementary 2

A1 - A2

10 uur per week

Coronamaatregelen

Vanaf september zullen wij steeds meer cursussen in twee varianten aanbieden: groepen met lessen op de campus in Delft en groepen met online lessen (twee keer per dag online conversatielessen van ongeveer 45 minuten in kleine groepen van max. 9 personen). De groepen met lessen op de campus uiteraard onder voorbehoud van eventueel veranderende Corona maatregelen. Omdat wij de veiligheid en gezondheid van onze docenten en cursisten willen waarborgen zullen wij de face-to-face cursussen langzaam uitbreiden. Bij de beschikbare data van de cursus kunt u zien welke cursussen online en welke cursussen op de campus worden aangeboden.

De eindtoetsen van alle cursussen zullen per september weer op de campus in Delft plaatsvinden. Indien het voor u niet mogelijk is om de eindtest op de TU Delft campus in Delft te maken, is het mogelijk om de eindtest online te doen tegen een betaling van €30,- examenkosten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

/* */