Elementary 1

Niveau

CEF van 0 naar A1.

Studielast

Circa 10 uur per week (3 ects voor TU-studenten).

Lessen

U heeft twee keer per week les. Deze cursus wordt geven op maandag- en donderdagavond of op dinsdag- en vrijdagmiddag. De lessen duren 1 uur. Voor óf na iedere les (afhankelijk van het lesrooster) heeft u een halfuur de tijd om luistertesten te maken in het computerpracticum.
Voorafgaand aan de cursus is er een introductieles. Tijdens deze les krijgt u uitleg over de Delftse methode en hoe u zich moet voorbereiden voor de lessen. Aanwezigheid bij de introductieles is verplicht! Cursisten die niet aanwezig zijn, worden uitgeschreven.

Materiaal

Nederlands voor Buitenlanders, tekstboek (het Groene Boek), 5e herziene editie.

Kosten en betaling

Het cursusgeld voor het reguliere programma bedraagt € 405,- exclusief lesmateriaal. Deze prijs is geldig tot 1 augustus 2022. Prijswijzigingen voorbehouden.

Enrolment procedure voor studenten

TU Delft studenten met een geldige campuskaart kunnen deze cursus volgen als een keuzevak (wm1115 = 3 ects). Je schrijft je eerst in voor het (verplichte) introductieprogramma. Je moet je hiervoor registreren via Brightspace. Zoek naar “Pre-enrollment Dutch” op Brightspace. Bij “Pre-enrollment for introductionary lesson & Test Dutch course” (tpm-preenroll-dutch) vind je meer informatie en kun je je inschrijven. Nadat je hebt deelgenomen aan de introductiebijeenkomst is er een verplichte introductietest gebaseerd op hoofdstuk 1 en 2 van het cursusboek, hiervoor is gratis materiaal online verkrijgbaar. Studenten die slagen voor de introductietest kunnen zich via Brightspace inschrijven voor de Elementary 1 cursus.

Wij adviseren studenten die net in Nederland zijn aangekomen om eerst met hun studie te starten en te bekijken hoeveel tijd zij hiervoor nodig hebben voordat zij zich inschrijven voor een Nederlandse cursus. 

Cursusmomenten & inschrijving

Hieronder kunt u zich inschrijven voor een online cursus of een cursus op de campus. Op dit moment zijn de cursussen met lessen op de campus nog beperkt, we proberen deze in de loop van het komende academisch jaar steeds verder uit te breiden.

Coronamaatregelen

Vanaf september zullen wij steeds meer cursussen in twee varianten aanbieden: groepen met lessen op de campus in Delft en groepen met online lessen (twee keer per dag online conversatielessen van ongeveer 45 minuten in kleine groepen van max. 9 personen). De groepen met lessen op de campus uiteraard onder voorbehoud van eventueel veranderende Corona maatregelen. Omdat wij de veiligheid en gezondheid van onze docenten en cursisten willen waarborgen zullen wij de face-to-face cursussen langzaam uitbreiden. Bij de beschikbare data van de cursus kunt u zien welke cursussen online en welke cursussen op de campus worden aangeboden.

De eindtoetsen van alle cursussen zullen per september weer op de campus in Delft plaatsvinden. Indien het voor u niet mogelijk is om de eindtest op de TU Delft campus in Delft te maken, is het mogelijk om de eindtest online te doen tegen een betaling van €30,- examenkosten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Video impressies

Als je meer wil weten over de Delftse Methode raden wij je aan een kijkje te nemen bij de video impressies. In deze filmpjes vertellen oud-cursisten hoe zij de Delftse Methode hebben ervaren.

Bestel het Groene Boek

Het tekstboek kunt u online bestellen of kopen bij een boekhandel bij u in de buurt. Vanaf 12 augustus 2021 kunt u onze cursusboeken ook kopen op de campus bij de Academische boekwinkel DA-SH. De winkel is gevestigd in de faculteit Industrieel Ontwerpen op de Landbergstraat 15 in Delft.

/* */