Elementary 1

Niveau

CEF van 0 naar A1.

Studielast

Circa 10 uur per week (3 ects voor TU-studenten).

Lessen

U heeft twee keer per week les. Deze cursus wordt geven op maandag- en donderdagavond of op dinsdag- en vrijdagmiddag. De lessen duren 1 uur. Voor óf na iedere les (afhankelijk van het lesrooster) heeft u een halfuur de tijd om luistertesten te maken in het computerpracticum.
Voorafgaand aan de cursus is er een introductieles. Tijdens deze les krijgt u uitleg over de Delftse methode en hoe u zich moet voorbereiden voor de lessen. Aanwezigheid bij de introductieles is verplicht! Cursisten die niet aanwezig zijn, worden uitgeschreven.

Materiaal

Nederlands voor Buitenlanders, tekstboek (het Groene Boek), 5e herziene editie.

Kosten en betaling

Het cursusgeld bedraagt € 405,- exclusief lesmateriaal, deze prijs is geldig tot 1 augustus 2021. Zoals aangegeven wordt de cursus op dit moment als een online cursus aangeboden, de kosten voor het online programma bedragen € 285,- (prijswijzigingen voorbehouden).
Voor informatie over de betaling, klik hier.

Enrolment procedure voor studenten

TU Delft studenten met een geldige campuskaart kunnen deze cursus volgen als een keuzevak (wm1115 = 3 ects). Je schrijft je eerst in voor het (verplichte) introductieprogramma. Je moet je hiervoor registreren via Brightspace. Zoek naar “Pre-enrollment Dutch” op Brightspace. Bij “Pre-enrollment for introductionary lesson & Test Dutch course” (tpm-preenroll-dutch) vind je meer informatie en kun je je inschrijven. Nadat je hebt deelgenomen aan de introductiebijeenkomst is er een verplichte introductietest gebaseerd op hoofdstuk 1 en 2 van het cursusboek, hiervoor is gratis materiaal online verkrijgbaar. Studenten die slagen voor de introductietest kunnen zich via Brightspace inschrijven voor de Elementary 1 cursus.

Wij adviseren studenten die net in Nederland zijn aangekomen om eerst met hun studie te starten en te bekijken hoeveel tijd zij hiervoor nodig hebben voordat zij zich inschrijven voor een Nederlandse cursus. 

Cursusmomenten & inschrijving

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus is al het fysieke onderwijs op de TU Delft omgezet naar online onderwijs. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de cursussen kunnen plaatsvinden in de reguliere setting.

Online cursussen

De cursussen die de komende maanden starten zullen plaatsvinden in een online format: online conversatie lessen van ongeveer 45 minuten in kleine groepen van max. 9 personen, twee keer per dag voor de intensieve cursussen, twee keer per week voor niet-intensieve cursussen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Bestel het Groene Boek

Het tekstboek kunt u online bestellen of kopen bij een boekhandel bij u in de buurt.