Vaktaal

Inhoud

Het is voor een wetenschappelijke studie niet voldoende om alleen het algemene Nederlands te leren. Men heeft ook kennis nodig van het wetenschappelijke Nederlands. Deze cursus is bestemd voor degenen die een technische universitaire studie willen volgen. Voor de bachelor Elektrotechniek (Electrical Engineering) is de Vaktaal cursus niet meer vereist.

De syllabus bevat teksten over wis- en natuurkundeonderwerpen die op Nederlandse middelbare scholen worden behandeld, en teksten over technische onderwerpen die in de eerstejaars ingenieursopleiding aan de orde komen, zoals automatisering, het ontwerpproces, bedrijfsprocessen en modellen van technologische ontwikkeling. U leert technische colleges in het Nederlands te begrijpen en te praten over berekeningen, processen en experimenten. 
Voor studenten die Civiele Techniek of Scheikunde willen gaan studeren is een extra module verplicht.

Studielast

Het programma bestaat volledig uit zelfstudie. De studielast bedraagt 40 uur per week. U heeft ongeveer 6 weken nodig voor het bestuderen van het materiaal.

Materiaal

De syllabus Vaktaal is verkrijgbaar bij het secretariaat.

Inschrijving

De cursus Vaktaal kan alleen gevolgd worden na succesvol afronden van de Derde Ronde (gevorderdencursus) of het Staatsexamen NT2 (niveau II) of nadat u een niveautest heeft gedaan. Voor inschrijving kunt u contact opnemen met ons secretariaat: delftsemethode@tudelft.nl.

Wanneer u geslaagd bent voor alle 4 de onderdelen van het Staatsexamen NT2 (niveau II), ontvangen wij graag een kopie van de door u behaalde certificaten. 

Na inschrijving kan op ieder moment begonnen worden aan de zelfstudie. Neem voor afspraken over testen e.d. contact op met het secretariaat

Kosten en betaling

Volledige zelfstudie €195,- inclusief computerpracticum, examen en lesmateriaal.
Voor betaling van het cursusgeld kunt u bij ons per pin betalen, ook is het mogelijk de betaling door middel van een bankoverschrijving te voldoen.

/* */