Welkom bij TU Delft Writing Centre

Het TU Delft Writing Centre gaat online verder! Je kunt je dus nog gewoon aanmelden voor een gesprek met een schrijfcoach. Het gesprek zal plaatsvinden via ‘beeldbellen’. Instructies krijg je zodra je je hebt aangemeld. Succes met je schrijfopdracht!

Voor wie?

TU Delft Writing Centre is bedoeld voor bachelor- en masterstudenten van de TU Delft (PhD’s kunnen hier terecht), die hulp nodig hebben bij een schrijftaak. Zo’n schrijftaak kan bijvoorbeeld een afstudeerverslag of scriptie zijn, een wetenschappelijke paper of een technisch rapport. Heb je behoefte aan een één-op-één-gesprek met een schrijfcoach? Maak dan een afspraak.

Wie zijn wij?

Het Writing Centre is opgericht door het Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden. Wij verzorgen onderwijs op het gebied van schriftelijk rapporteren en academisch schrijven. Afgelopen jaren merkten wij dat veel studenten naast onze cursussen ook behoefte hebben aan individuele begeleiding bij schrijfopdrachten. Daarom hebben wij het Writing Centre opgericht. Door ons getrainde tutoren helpen jou bij je schrijftaak. Deze tutoren zijn zelf bachelor- of masterstudent aan de TU Delft.

Wat doen we?

In een gesprek van 45 minuten werk je samen met je tutor aan je schrijftaak. De tutor heeft een coachende rol: hij of zij zal jou vooral veel vragen te stellen om je aan het denken te zetten. Of je nu aan het begin van je schrijftaak staat, of al bijna klaar bent: je kunt altijd een afspraak maken. Het is ook mogelijk om meerdere gesprekken aan te vragen.

Wat doen we niet?

  • Wij zijn geen redigeerbureau. We hebben een coachende aanpak en willen je graag helpen om je tekst te verbeteren. We zijn echter geen redacteuren die jouw tekst gaan herschrijven. Wel kunnen we (algemene) schrijfoefeningen aanbieden.
  • Wij zijn geen inhoudelijk experts en kunnen dus niet de rol van een vakdocent op ons nemen. We kunnen wel samen met jou bijvoorbeeld een (feedback)gesprek met je vakdocent voorbereiden.
  • Wij geven geen cijfer of beoordeling aan je tekst. Als je liever een schrijfcursus volgt, dan kun je je hiervoor aanmelden.  Het is ook mogelijk om je geschreven Engels te verbeteren via een van onze cursussen Engels.

Wat kost een gesprek bij het Writing Centre?

De gesprekken zijn gratis. Er is wel een maximum van vijf gesprekken per student.

Waar is het Writing Centre?

Gesprekken vinden plaats bij het Writing Centre in kamer C0.020 van het Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden in het TBM-gebouw (gebouw 31, Jaffalaan 5).

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je gegevens invullen op ons afsprakenformulier. Je krijgt daarna een bevestigingsmail. Je wordt automatisch aan een coach gekoppeld, die via e-mail contact met je zal opnemen.

Hoe bereid ik een gesprek voor?

Tijdens het gesprek zal de tutor je vragen stellen om je verder te helpen met je schrijftaak. Hieronder vind je een aantal vragen die je kunt verwachten in zo’n gesprek:

  • Welk doel hoop je uiteindelijk te bereiken met deze schrijftaak?
  • Als je deze schrijftaak met succes volbracht zou hebben, welk verschil zou dat voor je maken?
  • Hoe kan een gesprek met een schrijfcoach nuttig voor je zijn?
  • Hoe heb je de schrijftaak aangepakt tot nu toe?
  • Waar ben je tevreden over?
  • Wat zou je nog willen verbeteren?

Hoe kun je ons bereiken?

Voor vragen, stuur een e-mail naar writingcentre@tudelft.nl.

Afsprakenformulier

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.