News & In the media

258 resultaten
rss

07 juli 2020

TPM AI-Lab website is live

Vorige week is de website van het TPM AI-Lab live gegaan. Aimee van Wynsberghe, directeur van het TPM AI-Lab: ‘Ik ben enorm trots op het team van TPM om een AI-lab te creëren. We hopen AI-onderzoek binnen onze faculteit te verrijken en de fantastische multidisciplinaire aanpak van TBM te laten zien '.

01 juli 2020

Matthew Dennis and Georgy Ishmaev on swissinfo.ch about corona-app

TU Delft researchers Matthew Dennis and Georgy Ishmaev send out a warning that the Swiss corona-app is now using technology of Google and Apple that has been developed transparently, but no one knows where it will be used for in the future.

24 juni 2020

Aad Correljé op Energiepodium.nl over post-corona economie

Streven we bij het herstel naar een hervatting van pre-corona economie, of pakken we gelijk door en stellen we duurzaamheidseisen aan bedrijven en sectoren die overheidssteun ontvangen? Aad Correljé stelt een aantal vragen over hoe we straks verder moeten.

24 juni 2020

Dirk Helbing in NRC over schokbestendige besturingssystemen

De coronacrisis is een kans om de maatschappij schokbestendiger te maken, zeggen systeemonderzoekers Alex Pentland (MIT) en Dirk Helbing (TU Delft).

24 juni 2020

Jeroen van der Hoven in de Volkskrant over gezichtsherkenningssoftware

Gezichtsherkenningstechnologie ligt meer dan ooit onder vuur. Volgens Jeroen van den Hoven, hoogleraar ethiek en techniek aan de TU Delft, is het tijdstip van het verbod niet los te zien van de demonstraties naar aanleiding van de dood van George Floyd.