News & In the media

214 resultaten
rss

11 oktober 2019

Aad Correljé op BNR.nl over energietransitie

Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft en verbonden aan het Clingendael International Energy Programme geeft aan hoe de toekomst van onze brandstof eruit ziet.

10 oktober 2019

PRISMA bijdrage wint Best Responsible Innovation Case op Ethac conferentie 2019

Een bijdrage van het PRISMA project ontving een prijs voor “Best Responsible Innovation Case” op de Ethac 2019 Triple Helix Conference vorige week. De bijdrage heeft de titel: “A roadmap for the Responsible Research and Innovation uptake in the industrial context: a tool for strategy setting and RRI impact evaluation”. Het komt voort uit het door de EU gefinancierde project PRISMA dat wordt geleid door de TU Delft.

04 oktober 2019

Aankondiging Mekelprijs

De Mekelprijs wordt uitgereikt aan studenten en medewerkers van de TU Delft. Met de prijs wil de universiteit aandacht geven aan de ethische aspecten van technologische ontwikkelingen en de verantwoordelijkheid van onderzoekers en ontwerpers om deze aspecten mee te wegen in hun onderzoek / ontwerp.

04 oktober 2019

Ibo van de Poel op amweb.nl over dilemma's rondom zelfrijdende auto's

De aan TU Delft verbonden hoogleraar Ethiek & Techniek Ibo van de Poel ging dinsdag op am:innosurance in gesprek met verzekeraars over ethische vragen rond zelfrijdende auto’s.

04 oktober 2019

TPM receives H2020 funding to research Big Data

Juan Duran and Jeroen van den Hoven obtained 272,00 euro funding for the SoBigData++ project granted by H2020. The project consists of a consortium of 31 participants and has a total budget of 10 million euro.