News & In the media

225 resultaten

04 december 2019

Aad Correljé in Volkskrant over Nederlandse energiebedrijven in buitenlandse handen

Met de verkoop van Eneco is de laatste van de drie grote energiebedrijven in buitenlandse handen gekomen. Is dat niet riskant? Wordt de Nederlandse energieconsument nu een melkkoe? En wordt de vergroening van de Nederlandse energievoorziening getorpedeerd? Aad Correljé ziet wel nadelen in de uitverkoop aan verre buitenlandse concerns.

25 november 2019

Aad Correljé op Energiepodium.nl over het eerlijk verdelen van de energietransitiekosten

We kunnen kosten energietransitie eerlijk verdelen stelt Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft en verbonden aan het Clingendael International Energy Programme.

25 november 2019

Nava Tintarev winner of Mekel Prize 2019

Researcher Dr. Nava Tintarev from the EEMCS Faculty (Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science) has won the Mekel Prize 2019 for the most socially responsible innovation at TU Delft: on decision models that break through filter bubbles. The prize was awarded on 21 November during the Van Hasselt Lecture in the Oude Kerk Delft. Tintarev was given a statue of Professor Jan Mekel and €1.500,- to spend on further research.

19 november 2019

Juan M. Durán receives NIAS-Lorentz Theme Group for 2020

Juan M. Durán has been awarded a NIAS-Lorentz Theme Group for 2020 on the topic of ‘Accountability in medical autonomous expert systems: ethical and epistemological challenges for explainable AI’.

19 november 2019

Lavinia Marin receives LEaDing Fellowship

As per 1 January 2020 Lavinia Marin will receive a LEaDing Fellowship. She will research how to foster critical thinking in online environments.