News & In the media

25 april 2018

Ibo van de Poel in TU Delta over ERC grant

Professor of Biological Physics, Nynke Dekker, and Professor of Ethics and Technology, Ibo van de Poel, both received an ERC Advanced Grant of 2.5 million euros from the European Research Council this month. In the article Van de Poel talks about the research he will be carrying out on changing values.

20 april 2018

Marc de Vries in Reformatorisch dagblad over 21e eeuwse vaardigheden in het onderwijs

Column: Computational thinking

20 april 2018

Jeroen van den Hoven in de Volkskrant over Big data en de gezondheidszorg

Hoe ziet het leven van een patiënt eruit in 2030?

16 april 2018

Pieter van Gelder in Beveiliging over risico's van de connected car

Mobiliteit is onlosmakelijk verbonden met de huidige maatschappij. Mensen reizen sneller, verder en vaker. De auto is niet alleen een vervoersmiddel, maar dient ook in allerhande comfort te voorzien. Denk aan navigatie, handsfree bellen en parkeerondersteuning. En ook een verbinding met internet wordt steeds meer regel dan uitzondering. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de veiligheid van de bestuurder? Pieter van Gelder is een van de auteurs van het artikel.

16 april 2018

Pieter van Gelder op industrielinqs.nl over verouderde industriële installaties

De brand bij ExxonMobil en de brand en lekkage bij Shell Pernis in de Rotterdamse haven deden de gemoederen de afgelopen maanden hoog oplopen. De Rotterdamse gemeenteraad maakt zich na de incidenten zorgen over de hoge leeftijd van de raffinaderijen en drong aan op tijdige vervanging van installaties. De Raad is niet de enige met zorgen over de leeftijd van assets in de industrie. Recent heeft de Inspectie SZW aangegeven dat de risico’s rondom ageing door sommige bedrijven wordt onderschat. Pieter van Gelder, hoogleraar veiligheidskunde aan de TU Delft, denkt dat de Inspectie dit terecht concludeert.