News & In the media

272 resultaten

15 oktober 2020

Behnam Taebi in Emerce over samenwerken voor innovatie in nationale veiligheidsvraagstukken

TNO, Nationale Politie en Technische Universiteit Delft, onder leiding van het TU Safety & Security Institute, gaan samen werken aan innovatie in nationale veiligheidsvraagstukken. De drie organisaties kennen elkaar goed en werken al op veel Safety & Security gebieden samen, zoals detectie, monitoren en cyber security. “In feite wordt de bestaande samenwerking uitgebreid en verder geprofessionaliseerd,” vult Behnam Taebi, Scientific Director van het Safety & Security Institute aan de TU Delft, aan.

14 oktober 2020

Genserik Reniers in Nieuwsuur over veiligheid in Rotterdamse haven

In Rotterdam leggen jaarlijks enkele tientallen schepen met een grote lading ammoniumnitraat aan. De stof waarvan in augustus 2750 ton explodeerde in de haven van Beiroet. Daarbij vielen zeker 200 doden. Volgens Genserik Reniers is de kans op een ongeluk of aanslag hier heel klein.

13 oktober 2020

Three job openings for the new Centre for Safety in Healthcare

The new Centre for Safety in Healthcare has three job openings available at the moment: one for an Assistant Professor (a Tenure Track position), one for a PhD student and one for a senior researcher.

13 oktober 2020

Politie, TNO en TU Delft samen voor innovatie in nationale veiligheidsvraagtukken

07 oktober 2020

VTI joins project for Responsible Metal Industry in Europe

The mining and metal industry want to grow their metal value chains while encouraging a long-term shift towards climate-neutrality and sustainability. In doing so they play a vital role in the sustainability of EU’s climate technologies. They aim to ensure the highest protection of human and environmental health, addressing and reinforcing the relationship of the industry with the wider society.