News & In the media

201 resultaten

13 augustus 2019

Aimee van Wynsberghe in Computer weekly about Most influential women in UK tech

In its search for the most influential women in UK technology, each year Computer Weekly asks the tech industry to nominate who it thinks should be considered for the top 50. Robot ethicist Aimee van Wynsberghe of TU Delft is on the longlist for 2019.

12 augustus 2019

Aimee van Wynsberghe in Holland Herald about Robot ethics

Assistant professor and robot ethicist Aimee van Wynsberghe of TU Delft says we should not worry about robots taking over humanity. But we do need to develop moral codes when it comes to robotics and artificial intelligence.

30 juli 2019

Frank Guldenmund op Managersonline.nl over Veiligheidskunde

De wereld verandert met enorme snelheid. Technologie die twintig jaar geleden nog in de kinderschoenen stond, maakt meer dan ooit deel uit van ons dagelijks leven. Technologie die tien jaar geleden bedacht werd, kan vandaag of morgen een revolutie veroorzaken. Maar niet alleen technologische ontwikkelingen gaan snel, ook mensen veranderen. De manier waarop er wordt gewerkt, verandert namelijk net zo hard mee. Dit geldt ook voor de rol van veiligheidskundigen. Stilstaan kan niet! Maar waar gaat het vak de komende jaren naartoe? Frank Guldenmund, universitair docent bij Safety Science & Security Group aan de TU Delft, geeft zijn visie hierop.

30 juli 2019

Vacancy: Lecturer in Ethics of Technology (2 year teaching position)

The Ethics and Philosophy of Technology section is looking for a temporary lecturer in Ethics and Technology for a period of 2 years (with a possibility for contract renewal with 1-2 years, depending on the candidate’s performance and developments concerning demand for our courses). This is a fulltime teaching position.

26 juli 2019

Jeroen van den Hoven in De Volkskrant over privacy

Een recordboete van 5 miljard dollar voor Facebook vanwege privacyschendingen, Australië dat een speciale toezichthouder voor internetplatformen overweegt én een groot onderzoek van de Amerikaanse overheid naar de (over)macht van techgiganten: deze week werd wederom duidelijk dat Silicon Valley niet meer overal mee wegkomt. Wat betekent dat precies? En hoe nu verder?