News & In the media

279 resultaten

13 oktober 2020

Politie, TNO en TU Delft samen voor innovatie in nationale veiligheidsvraagtukken

TNO, Nationale Politie en Technische Universiteit Delft, onder leiding van het TU Safety & Security Institute, gaan samen werken aan innovatie in nationale veiligheidsvraagstukken. De drie organisaties kennen elkaar goed en werken al op veel Safety & Security gebieden samen, zoals detectie, monitoren en cyber security.

07 oktober 2020

VTI joins project for Responsible Metal Industry in Europe

The mining and metal industry want to grow their metal value chains while encouraging a long-term shift towards climate-neutrality and sustainability. In doing so they play a vital role in the sustainability of EU’s climate technologies. They aim to ensure the highest protection of human and environmental health, addressing and reinforcing the relationship of the industry with the wider society.

06 oktober 2020

TU Delft ondertekent Safety Delta Nederland convenant voor een veilige (petro)chemische industrie

Op 5 oktober ondertekenen (petro)chemische industrie, wetenschap en de overheid een convenant om gezamenlijk te werken aan de veiligste (petro)chemische industrie ter wereld.

29 september 2020

Sabine Roeser op Publiek Denken over energietransitie

In ‘Geef morele emoties een rol in de energietransitie’ gaat Sabine Roeser in op emoties in besluitvormingsprocessen rondom de energietransitie. In deze podcast gaat ze in gesprek met onderzoeker digitale transitie Christine Bleijenberg over hoe dit in de praktijk werkt.

29 september 2020

Behnam Taebi op NPO Radio 1 over kernenergie

Fractievoorzitter Rob Jetten (D66) zet vraagtekens bij het onderzoek van minister Wiebes naar kernenergie. Behnam Taebi vindt het opvallend dat het onderzoeksbureau het kennelijk als taak zien kernenergie te stimuleren. "Ik wil niet zeggen dat het rapport dan niet objectief is, maar je kan er wel je vraagtekens bij zetten", aldus Teabi.