News & In the media

263 resultaten
rss

23 oktober 2018

Keynote Ibo van de Poel tijdens het Alert Online seminar Artificial Intelligence and Cyber Warfare

Op 9 oktober heeft Ibo van de Poel een keynote gegeven tijdens het Alert Online seminar Artificial Intelligence and Cyber Warfare.

19 oktober 2018

Jeroen van den Hoven in Het Financieele Dagblad over verantwoord datagebruik

Ethics is the new green, fluisterde iemand mij laatst toe. Ik dacht eerst dat zij het over klimaatdoelstellingen had, maar het bleek over data te gaan. Ze trok een parallel tussen hoe we de afgelopen decennia met onze planeet zijn omgegaan (knap slordig) en hoe we op het ogenblik met onze data lijken om te gaan. Fatsoenlijk omgaan met persoonsgegevens en het respecteren van digitale burgerrechten zullen ooit het nieuwe normaal worden. Ook professor Jeroen van den Hoven (TU Delft) ziet het zo.

19 oktober 2018

TU Delft onderzoekt invloed digitalisering op democratie

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 heeft een team onderzoekers van de faculteit TBM, TU Delft, de invloed van digitalisering op de Nederlandse parlementaire democratie onderzocht. Gekeken is naar de rol van politieke micro-targeting, naar ‘bots’ en algoritmes, en naar het politieke debat op Twitter.

18 oktober 2018

Marc de Vries in Reformatisch Dagblad over milieuvervuiling

In zijn nieuwste column gaat Marc de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de TU Delft, in op de geschiedenis van milieuvervuiling. 'Het lijkt een onontkoombaar nevenverschijnsel van technologische ontwikkelingen'.

11 oktober 2018

Claudia Werker in de Volkskrant over de carriere van bètavrouwen

Het beroemde deeltjesinstituut CERN schorste deze week de Italiaanse hoogleraar Alessandro Strumia vanwege een seksistische toespraak. Na de ophef de vraag: hoe gaat het eigenlijk met de vrouwen in bètastudies? Vrouwen hebben een duidelijk nadeel ten opzichte van mannen in hun wetenschappelijke carrière, concludeerde ook Claudia Werker, universitair hoofddocent economie van innovatie en technologie aan de TU Delft.