News & In the media

242 resultaten
rss

13 december 2019

Behnam Taebi in Humo over kernenergie in België

In 2025 moeten de kerncentrales van Doel en Tihange, die de helft van alle energie in ons land leveren, de deuren sluiten. Maar net voor de start van de klimaattop werd geopperd dat België zijn kerncentrales maar beter wat langer openhoudt. Hoe zit het nu? Gaan we met kernenergie een stralende toekomst tegemoet? Of trekken we de stekker er maar beter zo snel mogelijk uit? Techniekfilosoof Behnam Taebi van de TU Delft geeft zijn mening.

12 december 2019

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.

04 december 2019

Aad Correljé in Volkskrant over Nederlandse energiebedrijven in buitenlandse handen

Met de verkoop van Eneco is de laatste van de drie grote energiebedrijven in buitenlandse handen gekomen. Is dat niet riskant? Wordt de Nederlandse energieconsument nu een melkkoe? En wordt de vergroening van de Nederlandse energievoorziening getorpedeerd? Aad Correljé ziet wel nadelen in de uitverkoop aan verre buitenlandse concerns.

25 november 2019

Aad Correljé op Energiepodium.nl over het eerlijk verdelen van de energietransitiekosten

We kunnen kosten energietransitie eerlijk verdelen stelt Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft en verbonden aan het Clingendael International Energy Programme.

25 november 2019

Nava Tintarev winner of Mekel Prize 2019

Researcher Dr. Nava Tintarev from the EEMCS Faculty (Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science) has won the Mekel Prize 2019 for the most socially responsible innovation at TU Delft: on decision models that break through filter bubbles. The prize was awarded on 21 November during the Van Hasselt Lecture in the Oude Kerk Delft. Tintarev was given a statue of Professor Jan Mekel and €1.500,- to spend on further research.