News & In the media

196 resultaten

23 mei 2019

EPA students visit Shell Pernis

On May 22 a group of 30 students and 3 staff members of Engineering and Policy Analysis have paid a visit to the biggest refinery of Europe, Shell Pernis. Objective was to understand how Shell manages it’s technical risks (Health, Safety and Environmental risks) as well as some of the solutions Shell is working on to reduce CO2 emissions. A visit to the plant itself was part of the visit.

22 mei 2019

Jeroen van den Hoven in de Volkskrant over nepnieuws

De Europese verkiezingen zijn een ‘laboratorium’ voor de omgang met nepnieuws door Google, Twitter en Facebook. Het blijkt een ware balanceeract, waarbij nog het nodige fout gaat. Facebook en Twitter mogen dan accounts verwijderen, het is veelal onduidelijk hoe vaak en op basis waarvan, zegt Jeroen van den Hoven, hoogleraar ethiek en techniek aan de TU Delft. ‘Ze improviseren maar wat, maken fouten en zijn niet transparant over wat ze doen’, aldus Van den Hoven.

Aimee van Wynsberghe één van ‘InspiringFifty’ vrouwen in tech

Aimee van Wynsberghe behoort sinds deze week tot de InspiringFifty vrouwen in techniek. Zij is hiermee als rolmodel geselecteerd om andere meisjes en vrouwen te inspireren tot een succesvolle carrière in technologie. Aimee is co-director van de Foundation for Responsible Robotics, co-founder van ALLAI Netherlands en werkt als robotethicus bij de faculteit TBM.

Marc de Vries in Reformatisch Dagblad over bezinning in techniek

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Als individu is het onmogelijk om de ontwikkelingen bij te benen. Omdat techniek nooit neutraal is, is bezinning nodig, zegt onder andere Marc de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de TU Delft.

Eelco de Groot in Het Financieele Dagblad over risicomanagement

De bouw van een transformatorstation doet heel wat stof opwaaien in Rijsenhout. Tennet, Liander en de gemeente Haarlemmermeer zijn al sinds 2015 in gesprek over het transformatorstation. Dorpsbewoners vinden de informatievoorziening gebrekkig. Eelco de Groot, senior lecturer risk management aan de TU Delft, was aanwezig bij een inloopbijeenkomst en sprak met zowel mensen uit Rijsenhout als de netbeheerders. Zijn analyse: Tennet en Liander zijn bekwaam in technisch en financieel risicomanagement, maar niet in sociaal risicomanagement.