News & In the media

292 resultaten
rss

18 januari 2021

Jeroen van den Hoven in NRC over sociale media

De opkomst van radicalen en complotdenkers (als antivaxxers en QAnon-aanhangers) wordt door onderzoekers gekoppeld aan de komst van sociale media als Facebook en Twitter. Ze zijn in handen van een handjevol Amerikaanse mediabedrijven, ‘Big Tech’, die zich goeddeels onttrekken aan toezicht. Jeroen van den Hoven vindt dit een even grote dreiging als Covid of het klimaat.

06 januari 2021

Universiteit van NL lezing Filippo Santoni de Sio: hoe hou je robots onder controle?

In een nieuwe reeks Engelstalige colleges van de Universiteit van Nederland vertelt Filippo Santoni de Sio over de delicate balans tussen de 'robot-dream' en de 'robot-doom'. In zijn lezing 'How can we keep robots under control?' legt hij uit dat je menselijke waarden al direct moet meenemen in het ontwerp van een robot. Pas dan kun je spreken van 'meaningful human control'.

06 januari 2021

Otto Kroesen in Foodlog Ifama about entrepreneurial tribes and achieving food sovereignty in Africa

Dr. Otto Kroesen introduces and explains the concept of tribal entrepreneurship. Surprisingly the interview also addresses tribalisation as a way out of the identity crises of people in modern Western societies. In Kroesen's opinion, the tribe could bring back the lost sense of 'we'.

06 januari 2021

Behnam Taebi in Delft Integraal over veiligheid en technologieontwikkeling

Met het Safety & Security Institute wil hij Nederland en de hele wereld veiliger maken. Waarom is veiligheid zo belangrijk voor techniekfilosoof Behnam Taebi?

18 december 2020

Enquete voor Covid-19 besmettingsrisico’s model

Onderzoekers Bas Kolen en Pieter van Gelder doen samen met andere wetenschappers en FieldLab Evenementen onderzoek naar de invloed van contactmomenten, maatregelen en omgevingsomstandigheden op de besmettingsrisico's van COVID-19. Met een enquête verzamelen zij input voor een wiskundig model dat besmettingsrisico’s nauwkeurig kan voorspellen in verschillende omstandigheden. Doe mee met de enquête!