News & In the media

258 resultaten

15 juni 2018

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over cryptoverslaving

De kop ”Cryptoverslaving? Schotten hebben een behandeling” was voor veel lezers van de Metro van 6 juni ongetwijfeld cryptisch, schrijft prof. dr. Marc J. de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de Technische Universiteit Delft in zijn column.

08 juni 2018

Aad Correljé op Energiepodium.nl over rechtvaardige en veilige energievoorziening

De drie-eenheid van doelstellingen van energiebeleid ‘betaalbaar, duurzaam en betrouwbaar' krijgt weer eens een nieuwe invulling. Met steeds grotere nadruk wordt duurzaamheid, in termen van de reductie CO2-emissies als dominant beleidsdoel gepositioneerd. Daarnaast is de veiligheid van de Groningse bevolking een dominante waarde geworden. In de energietransitie rijst ook de vraag naar rechtvaardigheid, aldus Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft in zijn column.

Behnam Taebi op NPO Radio 1 over vluchtelingen in de wetenschap

Hoogopgeleide vluchtelingen zitten soms duimen te draaien in een opvangcentrum. Doodzonde, vinden veel wetenschappers. Een nieuw initiatief van het NWO moet hier verandering in brengen. En dit is hard nodig vindt Behnam Taebi, techniekfilosoof aan de TU Delft en mede-initiatiefnemer van Vluchtelingen in de wetenschap.

Adriana Diaz Arias in TU Delta over fossil fuel subsidies

Fossil fuel subsidies, worth 0.7% of the global economy, increase CO2 emissions and hamper the development of sustainable energy sources. So why do they still exist? TPM PhD candidate Adriana Diaz Arias studied the resilience of the vested powers.

Wolter Pieters op Eén vandaag over hacken van zonnepanelen

De stroomvoorziening in heel Europa – ook in Nederland - loopt gevaar door een beveiligingslek in zonnepanelen. De ict-beveiliging van omvormers, apparaten die nodig zijn om zonne-energie geschikt te maken voor het stroomnet, zijn nog steeds te hacken, blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ITsec. Wolter Pieters, professor Cyberrisk aan de TU Delft, vindt dat de bevindingen zeer serieus moet worden genomen.