News & In the media

222 resultaten

06 maart 2018

MoSHE studenten vallen in de prijzen

Het ministerie van I&M heeft in het kader van het programma “Duurzame veiligheid 2030 voor de (petro)chemische industrie” begin dit jaar een essaywedstrijd uitgeschreven met drie kleine geldprijzen. Deelnemers werd gevraagd om uiteen te zetten welke verbeteringen de industrie kan doorvoeren om veiligheid te vergroten. De eerste en tweede prijs zijn gewonnen door MoSHE-studenten van de lichting MoSHE19 (2015-2017).

01 maart 2018

Servaas Storm in De Groene Amsterdammer over loonstijging en inflatie

De ook door sociaal-democraten hartstochtelijk ondersteunde neoliberale koers van de afgelopen decennia heeft de positie van werkenden aanzienlijk verzwakt. Werkgevers, aandeelhouders en andere financiële avonturiers zijn de lachende derde. Servaas Storm, econoom en onderzoeker aan de TU Delft, legt uit waarom het hele idee dat looneisen als vanzelf tot inflatie leiden een misverstand is.

01 maart 2018

Claudia Werker in ScienceGuide over loopbaananalyses op technische universiteiten

De ongelijkheid in kansen op een wetenschappelijke carrière tussen mannen en vrouwen heeft als oorzaak dat mannen vaker de verbinding weten te leggen tussen fundamenteel en toegepast onderzoek. Dit blijkt uit loopbaananalyses onder wetenschappers van twee vooraanstaande Europese technische universiteiten. Eén daarvan is Claudia Werker van TU Delft.

27 februari 2018

How to move up the academic ladder at universities of technology?

Recent research into career prospects at universities of technology shows that heterogeneity through research orientation, gender and mentors influences academic careers differently. “If universities of technology want female academics to pursue a career, they should take care that women can secure tenured positions and full professorships in the same way as their male counterparts. Another recommendation for both male and female academics is to bridge between the quest for fundamental understanding and socio-economic relevance to attain career success”, says Claudia Werker, associate professor at TU Delft, who wrote a paper on this subject.

15 februari 2018

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over Aardgas

Het Duitse energiebedrijf EWE stopt twee jaar eerder met het importeren van gas uit Groningen. De snellere afbouw kan Groningen in de loop van volgend jaar al 1,7 miljard kuub gas per jaar schelen. Energiedeskundige Aad Correljé van de TU Delft zegt dat landen als Duitsland en Frankrijk al langer anticiperen op een verminderde gasproductie in Groningen.