News & In the media

217 resultaten
rss

12 januari 2018

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over aardgaswinning in Groningen

Het was weer raak in Groningen. Het aantal schademeldingen is opgelopen naar 600. De onrust is groot en de roep om de gaskraan zo snel mogelijk helemaal dicht te draaien weer luider. Maar kan dat wel? Waar gaan we ons gas dan vandaan halen? Is dat een garantie dat er geen aardbevingingen meer in het gebied gaan voorkomen? En kan minister Wiebes waarmaken om de gaswinning zo snel mogelijk af te bouwen?

29 december 2017

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over een Robot met burgerrechten

Dat Saudi-Arabië een land van onbeperkte mogelijkheden is, wisten we. Maar dat de mogelijkheden zo ver reiken, dat een robot staatsburger kan worden, dat zal niet ieder vermoed hebben. Het overkwam robot Sophia op 25 oktober. Kan een robot als een persoon worden aangemerkt? Waar moet je dan aan voldoen? vraagt bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte Marc de Vries zich af.

22 december 2017

Seumas Miller in TU Delft ERC 2007-2017 online magazine: Ethics in counter-terrorism

Ethics in counter-terrorism, read more about the five-year research project on global terrorism and collective moral responsibility by Seumas Miller.

18 december 2017

I AM RRI proposal obtains HORIZON2020 funding

Geerten van de Kaa has, together with Roland Ortt and Cees van Beers, managed to obtain 3 million euro HORIZON2020 funding for the I AM RRI project proposal. Additive manufacturing, or 3d printing for industry, is a fast growing and widespread phenomenon. Nowadays almost anything can be printed, from car parts to human organs.

14 december 2017

Jeroen van den Hoven in TU Delta over filosofie

In de tweede serie ‘In Dialoog Met…’ gaat Jonge Geesten in dialoog met prominenten van de TU Delft. Geen interviews of ondervragingen, maar een tweezijdig gesprek uit nieuwsgierigheid voor elkaars generatie en achtergrond. Dit keer praten we met hoogleraar Jeroen van den Hoven.