News & In the media

214 resultaten

24 november 2017

Parsifal Playing Fields winner of the Mekel Prize 2017

Researcher Dr. ir. Rens Kortmann from the TPM Faculty (Technology, Policy and Management Faculty) received the Mekel Prize 2017 for the most socially responsible innovation: Parsifal Playing Fields. The prize was awarded on 23 November during the Van Hasselt lecture in Museum Prinsenhof. Kortmann was given a statue of Professor Jan Mekel and € 1.500,- euro to spent on further research.

19 november 2017

Aimee van Wynsberghe op VPRO.nl over relaties met robots

Het is nog even wennen, maar met robots en AI zullen we een steeds hechtere band gaan ontwikkelen. We bouwen vriendschappen met ze op, vertrouwen ze de meest intieme details toe en hebben zelfs seks met ze. Jelle Brandt Corstius gaat op onderzoek in aflevering 4 van Robo Sapiens en spreekt met Aimee van Wijnsbergen (zie minuut 18:50).

18 november 2017

Cees van Beers in Financieele dagblad over de toegevoegde waarde van hoofdkantoren

Moet het kabinet koste wat kost multinationals faciliteren zodat zij hun hoofdkantoor in Nederland houden? Daarover woedt in Den Haag een loopgravenoorlog. Maar wat levert een hoofdkantoor nu precies op? Een zoektocht.

15 november 2017

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over aardgas

De Raad van State heeft de besluiten van Henk Kamp over de gaswinning in Groningen vernietigd. Volgens de raad waren de besluiten van de voormalige minister van Economische Zaken niet goed genoeg onderbouwd.

13 november 2017

Partner event TU Delft and Erasmus University: Rapid Technological Change - Turning a Threat into an Opportunity

RSM and TU Delft are partnering in order to be able to better address the organisational challenges that come with rapid technological advances. Over the recent period many new research insights tell us that this rapid technological change is the biggest threat to global business.