News & In the media

250 resultaten
rss

02 februari 2018

Launch new LDE MOOC ‘Risk in Modern Society’

The LDE Centre for Safety and Security has recently started a new MOOC on ‘Risk in Modern Society’. The course has been developed in collaboration with scholars from three universities (Leiden, Delft and Erasmus). Sabine Roeser, Genserik Reniers and Pieter van Gelder of TPM teach in this course. This course will search for answers to questions such as: “what is risk?”, “how do we study and deal with risk?”, “does ‘perceived risk’ correspond to 'real' risk?”, and “how should we deal with societal perceptions of risk, safety and security?

24 januari 2018

Marc de Vries in het Reformatorisch Dagblad over geloof in de wetenschap

Op het moment dat ik dit schrijf, promoveert aan de Universiteit van Amsterdam iemand die onderzoek heeft gedaan naar de structuur en functie van de subthalamische nucleus (STN) in de mens. Marc de Vries neemt dit onderzoek als uitgangspunt van zijn column vanwege de ervaring van de onderzoeker, Gilles de Hollander, dat het uiterst moeizaam was om artikelen gepubliceerd te krijgen die vraagtekens zetten bij een bestaand model.

12 januari 2018

Servaas Storm in Trouw over groene economische groei

Nederland beleeft weer hoogconjunctuur, alle seinen voor 2018 staan op groen, juichen de voorspellingen. Maar hoe zit het met de CO2-uitstoot. Is die groei al een beetje groen? 'CO2-uitstoot daalt niet met economische groei', geeft Servaas Storm aan.

12 januari 2018

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over aardgaswinning in Groningen

Het was weer raak in Groningen. Het aantal schademeldingen is opgelopen naar 600. De onrust is groot en de roep om de gaskraan zo snel mogelijk helemaal dicht te draaien weer luider. Maar kan dat wel? Waar gaan we ons gas dan vandaan halen? Is dat een garantie dat er geen aardbevingingen meer in het gebied gaan voorkomen? En kan minister Wiebes waarmaken om de gaswinning zo snel mogelijk af te bouwen?

29 december 2017

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over een Robot met burgerrechten

Dat Saudi-Arabië een land van onbeperkte mogelijkheden is, wisten we. Maar dat de mogelijkheden zo ver reiken, dat een robot staatsburger kan worden, dat zal niet ieder vermoed hebben. Het overkwam robot Sophia op 25 oktober. Kan een robot als een persoon worden aangemerkt? Waar moet je dan aan voldoen? vraagt bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte Marc de Vries zich af.