News & In the media

225 resultaten
rss

10 juli 2019

Essay Prize for Michael Klenk and Martin Sand

Michael Klenk and Martin Sand recently received an Essay Prize for their research on responsibility and technology.

27 juni 2019

Jeroen van den Hoven in de Volkskrant over digitalisering

De storing bij telecomprovider KPN, met daardoor onbereikbare noodnummers, heeft Nederland opgeschrikt. De afhankelijkheid van communicatienetwerken werd pijnlijk zichtbaar: vertrouwen we niet te veel op de digitalisering en, in het bijzonder, op de overheid? Jeroen van den Hoven, hoogleraar ethiek en technologie aan de TU Delft, vindt dat de verregaande digitalisering om ‘een nieuwe manier van kijken’ vraagt.

27 juni 2019

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over grondstoftekort

Marc de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de TU Delft, besteedt in zijn column aandacht aan de luxe levensstijl van de mens en het grondstoftekort wat hierdoor ontstaat.

24 juni 2019

Jeroen van den Hoven in Trouw over cameratoezicht

Met cameratoezicht hopen gemeenten overlast door afvaldump bij ondergrondse containers tegen te gaan. Inbreuk op de privacy van omwonenden dreigt. Jeroen van den Hoven, hoogleraar ethiek en technologie aan de TU Delft zet kanttekeningen bij het gebruik van camera's.

21 juni 2019

Pieter van Gelder op securitymanagement.nl over Safety en security

Safety en security zijn al lang geen gescheiden vakgebieden meer, want de twee aandachtsvelden raken steeds meer verweven. Een forse uitdaging voor de toekomst, stelt prof. dr. ir. Pieter van Gelder, hoogleraar Safety Security Science aan de TU Delft. Maar alleen denken in gevaren en risico’s is contraproductief; in de steeds meer genetwerkte en van digitale processen afhankelijke techno-samenleving is een belangrijke opgave om de juiste balans te vinden tussen dreigingen en kansen.