News & In the media

258 resultaten
rss

13 januari 2020

Batya Friedman ontvangt TU Delft eredoctoraat tijdens Dies Natalis

Afgelopen vrijdag ontving professor Batya Friedman, oprichter van het Value Sensitive Design Lab aan de Universiteit van Washington in Seattle, het TU Delft eredoctoraat uit handen van professor Ibo van de Poel tijdens de 178e Dies Natalis.

02 januari 2020

Jeroen van den Hoven op Nu.nl over sociale media als dienstverleningskanaal

Bijna alle Nederlandse gemeenten en andere overheidsinstanties gebruiken sociale media als dienstverleningskanaal. Maar moeten overheden voor hun dienstverlening wel gebruikmaken van commerciële bedrijven? Kunnen zij de privacy van burgers dan nog wel garanderen?

19 december 2019

Aad Correljé op Energiepodium over verwachtingen bij de energietransitie

Betrek burgers én energiebedrijven vanuit hun verwachtingen bij de transitie, concludeert Aad Correljé na het zien van theatervoorstelling ‘Gas’.

13 december 2019

Behnam Taebi in Humo over kernenergie in België

In 2025 moeten de kerncentrales van Doel en Tihange, die de helft van alle energie in ons land leveren, de deuren sluiten. Maar net voor de start van de klimaattop werd geopperd dat België zijn kerncentrales maar beter wat langer openhoudt. Hoe zit het nu? Gaan we met kernenergie een stralende toekomst tegemoet? Of trekken we de stekker er maar beter zo snel mogelijk uit? Techniekfilosoof Behnam Taebi van de TU Delft geeft zijn mening.

12 december 2019

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.