News & In the media

226 resultaten
rss

21 juni 2019

Pieter van Gelder op securitymanagement.nl over Safety en security

Safety en security zijn al lang geen gescheiden vakgebieden meer, want de twee aandachtsvelden raken steeds meer verweven. Een forse uitdaging voor de toekomst, stelt prof. dr. ir. Pieter van Gelder, hoogleraar Safety Security Science aan de TU Delft. Maar alleen denken in gevaren en risico’s is contraproductief; in de steeds meer genetwerkte en van digitale processen afhankelijke techno-samenleving is een belangrijke opgave om de juiste balans te vinden tussen dreigingen en kansen.

21 juni 2019

Filippo Santoni de Sio member of EU expert group on ethics in automated driving

Filippo Santoni de Sio is a member and rapporteur of a newly established EU commission expert advisory group on ethical issues raised by automated driving.

17 juni 2019

Genserik Reniers op SecurityManagement.nl over industriële beveiligingsrisico's

Op safetygebied doet de Nederlandse industrie het best goed, nu de security nog. Een onderbelicht thema in het Nederlandse bedrijfsleven, vindt prof. dr. ir. Genserik Reniers, hoogleraar ‘Veiligheid van gevaarlijke stoffen’ aan de TU Delft en directeur van het Centre for Safety & Security. Hij pleit voor een robuuste proactieve aanpak van beveiligingsrisico’s in de industrie en ook voor harmonisatie van Europese regelgeving op dit gebied.

12 juni 2019

Jop Groeneweg receives Society of Petroleum Engineers award

Last week Jop Groeneweg has received the yearly SPE North Sea Regional Health, Safety, Security, Environment, and Social Responsibility Award.

06 juni 2019

Onderzoek, innovatie en normalisatie: een gouden combinatie?

Op 25 juni organiseert NEN in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Octrooicentrum Nederland, Climate-KIC en TU Delft een interactieve bijeenkomst die laat zien hoe normalisatie kan helpen met het opschalen van onderzoek en innovatie op de markt.