News & In the media

311 resultaten
rss

24 maart 2021

RHAPSODY - Recognition of HumAn PatternS of Optimal Driving for safetY of conventional and autonomous vehicles

RHAPSODY was granted under the Horizons 2020 Marie Skłodowska-Curie individual fellowships programme, and will be hosted at the section Safety & Security Science of TU Delft.

23 maart 2021

Thomas Niaounakis bij Binnenlands Bestuur over herindeling bij gemeenten

Reken je bij schaalvergroting niet rijk en ga vooral niet vanuit het oogpunt van kostenbesparing fuseren. Herindelingen leiden gemiddeld eerder tot hogere dan tot lagere kosten. De ideale schaalgrootte voor een gemeente bestaat niet. Die verschilt namelijk per beleidsterrein. Het is beter om te streven naar een richtinggevende bandbreedte. Dat concludeert promovendus Thomas Niaounakis in zijn proefschrift.

20 maart 2021

Sabine Roeser op NPO1 over emoties in de energietransitie

In onze emoties bevindt zich onze ethiek. En grote beslissingen zoals over energietransitie moeten niet enkel worden berekend worden met spreadsheet, daarover moet gediscussieerd en gedelibereerd worden. Ethiek is overal in de politiek, maar als we de emoties niet toelaten komen we niet verder dan een spreadsheet vindt Sabine Roeser.

12 maart 2021

New Mooc on ethical dilemmas professional engineering

Een nieuwe gratis online mooc over ethische dilemma’s in professional engineering wordt 16 maart gelanceerd. TBM onderzoeker Pieter Vermaas legt hierin uit hoe ingenieurs wereldwijd om kunnen gaan met ethische dilemma’s.

05 maart 2021

Bas Kolen in NEMO kennislink over festivals en corona

Kan je naar een festival als het coronavirus nog rondwaart? Wetenschappers onderzoeken momenteel hoe dit veilig kan. Door met 'bubbels' te werken verklein je de groepsgrootte en het risico dat er een massabesmetting plaatsvindt. "En dat is nu juist het grote gevaar van festivals met veel bezoekers”, zegt onderzoeker Bas Kolen.