News & In the media

311 resultaten
rss

04 maart 2021

Niek Mouter en Bas Kolen op NOS over kosten van de coronacrisis

De coronamaatregelen leiden tot minder besmettingen en slachtoffers, maar veroorzaken ook economische en sociale schade. Hoeveel kost het redden van een coronapatiënt en staat dit in verhouding tot de maatschappelijke kosten? Bas Kolen en Niek Mouter vertellen over hun onderzoek hiernaar.

02 maart 2021

Ming Yang in Chemical and Engineering new over chemical process safety management

Having introduced process safety to the Kazakhstan petrochemical industry, Ming Yang is now working to make the Netherlands a global leader in the field.

02 maart 2021

Pieter van Gelder op beveiligingsnieuws.nl over beveiligen in het jaar 2035

Ruim een maand geleden vroeg Securitas hoe beveiliging er in 2035 uit zal zien. Volgens hoogleraar Safety Science Pieter van Gelder van de TU Delft hebben mensen over 15 jaar een microchip in hun lichaam voor toegang tot gebouwen en evenementen.

01 maart 2021

Behnam Taebi op BNR over einde kernenergie in België

Terwijl kernenergie een terugkerend thema is bij de Nederlandse verkiezingen, stopt België ermee. 'Een verrassing', zegt hoogleraar Energie- en Klimaatethiek Behnam Taebi van de TU Delft in De Ochtendspits.

28 februari 2021

Bas Kolen in Trouw over de coronarekening

Wegen de kosten van een lockdown wel op tegen de baten? Paul Frijters, econoom aan de London School of Economics en Bas Kolen, onderzoeker aan de TU Delft, deden eind vorig jaar een poging met een kosten-batenanalyse die zij publiceerden in het Economisch Statistisch Bulletin. Hun antwoord: nee, die kosten wegen bij lange na niet op tegen de baten.