News & In the media

311 resultaten
rss

05 februari 2021

Aad Correljé op BNR nieuwsradio over energie-eiland in de Noordzee

Denemarken gaat een gigantisch energie-eiland in de Noordzee bouwen dat waterstof gaat produceren. Als je dat grootschalig kunt produceren op een plek waar niemand er last van heeft, is dat een oplossing die door vrijwel iedereen als ideaal wordt gezien, denkt Aad Correljé.

02 februari 2021

Behnam Taebi en Martijn Warnier benoemd tot hoogleraar

Het College van Bestuur heeft Behnam Taebi benoemd tot hoogleraar Energy & Climate Ethics en Martijn Warnier tot hoogleraar Complex Systems Design.

01 februari 2021

"SIRI, ZET HET GELUID ZACHTER!"

Schreeuw jij weleens tegen je spraakassistent? Je bent niet de enige. Siri en Alexa kunnen ons onbeschoft maken. In dit college vertelt ethicus Olya Kudina (TU Delft) hoe spraakassistenten ons gedrag beïnvloeden.

30 januari 2021

Genserik Reniers in AD over Veiligheidsrisico's bij de Croda fabriek

In de nasleep van de brand bij Croda dringt de vraag zich op bij omwonenden: leven we naast een tikkende tijdbom? Met het vuur laaiden ook gevoelens van onveiligheid op. Genserik Reniers, voorziet potentieel kleine gevolgen als het bij Croda misgaat. ,,De káns dat iets gebeurt, is echter afhankelijk van de veiligheidscultuur, van gedrag.”

29 januari 2021

Jeroen van den Hoven in diverse media over sociale media

De opkomst van radicalen en complotdenkers (als antivaxxers en QAnon-aanhangers) wordt door onderzoekers gekoppeld aan de komst van sociale media als Facebook en Twitter. Ze zijn in handen van een handjevol Amerikaanse mediabedrijven, ‘Big Tech’, die zich goeddeels onttrekken aan toezicht. Jeroen van den Hoven vindt dit een even grote dreiging als Covid of het klimaat.