News & In the media

311 resultaten
rss

06 januari 2021

Universiteit van NL lezing Filippo Santoni de Sio: hoe hou je robots onder controle?

In een nieuwe reeks Engelstalige colleges van de Universiteit van Nederland vertelt Filippo Santoni de Sio over de delicate balans tussen de 'robot-dream' en de 'robot-doom'. In zijn lezing 'How can we keep robots under control?' legt hij uit dat je menselijke waarden al direct moet meenemen in het ontwerp van een robot. Pas dan kun je spreken van 'meaningful human control'.

06 januari 2021

Otto Kroesen in Foodlog Ifama about entrepreneurial tribes and achieving food sovereignty in Africa

Dr. Otto Kroesen introduces and explains the concept of tribal entrepreneurship. Surprisingly the interview also addresses tribalisation as a way out of the identity crises of people in modern Western societies. In Kroesen's opinion, the tribe could bring back the lost sense of 'we'.

06 januari 2021

Behnam Taebi in Delft Integraal over veiligheid en technologieontwikkeling

Met het Safety & Security Institute wil hij Nederland en de hele wereld veiliger maken. Waarom is veiligheid zo belangrijk voor techniekfilosoof Behnam Taebi?

18 december 2020

Enquete voor Covid-19 besmettingsrisico’s model

Onderzoekers Bas Kolen en Pieter van Gelder doen samen met andere wetenschappers en FieldLab Evenementen onderzoek naar de invloed van contactmomenten, maatregelen en omgevingsomstandigheden op de besmettingsrisico's van COVID-19. Met een enquête verzamelen zij input voor een wiskundig model dat besmettingsrisico’s nauwkeurig kan voorspellen in verschillende omstandigheden. Doe mee met de enquête!

17 december 2020

Behnam Taebi in NRC over geo-engineering

In de wetenschap en zelfs bij de VN gaan stemmen op over een megalomane technologische noodrem om opwarming van de aarde tegen te gaan: geo-engineering. Futuristische technieken om de zon te dimmen of om CO2 grootschalig uit de lucht te zuigen. Van ruimtespiegels tot superalgen. Is dit de oplossing voor het klimaatprobleem of zijn de gevaren groter dan de beloften? Behnam Taebi spreekt erover in deze podcast.