News & In the media

311 resultaten
rss

16 december 2020

Filippo Santoni de Sio in various media about robots and dignity

Filippo Santoni de Sio explains that it depends per person whether or not they feel robots violate their human dignity.

16 december 2020

Sabine Roeser nieuwe afdelingsvoorzitter van VTI

Per 1 januari volgt Sabine Roeser Ibo van de Poel op als afdelingsvoorzitter van VTI. Sabine Roeser is hoogleraar ethiek en is sinds 2001 werkzaam bij TBM. Ze is sinds maart 2015 Sectieleider van de Sectie Ethiek en Techniekfilosofie.

16 december 2020

Behnam Taebi in NRC podcast Future Affairs over geo-engineering en klimaatverandering

Futuristische technieken om de zon te dimmen of om CO2 grootschalig uit de lucht te zuigen. Van ruimtespiegels tot superalgen. Is dit de oplossing voor het klimaatprobleem of zijn de gevaren groter dan de beloften?

10 december 2020

Karolien van Nunen en Genserik Reniers over chemische clusters en domino effecten

Incidenten in de procesindustrie kunnen desastreuze gevolgen hebben. Op 21 januari tijdens een bijeenkomst van de Contactgroep Gezondheid en Chemie (CGC) en Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) spreken TBM onderzoekers Karolien van Nunen en Genserik Reniers over chemische clusters en domino effecten.

09 december 2020

Emad Yaghmaei en Ibo van de Poel presenteren nieuw boek over beoordeling van verantwoord innoveren

Een nieuw boek geschreven door Emad Yaghmaei en Ibo van de Poel is onlangs uitgebracht. Het open access boek met de titel ‘Assessment of Responsible Innovation: Methods and Practices’ vult de wetenschappelijk lacune op het gebied van beoordeling van verantwoord innoveren. Ook Claudia Werker, Robert Verburg, Laurens Rook en Udo Pesch droegen bij aan het boek.