In de media

rss

16 juni 2020

PWE in Klimaatakkoord.nl over regionale energiestrategieën

De 30 regionale energiestrategieën (RES) vormen volgens debatleider Ed Nijpels (voorzitter van het Voortgangsoverleg) een kern van het Klimaatakkoord. Hier komt de benodigde groei van de lokale duurzame energievoorziening samen met de opgave om daarvoor ook draagvlak te krijgen. Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) kan hierin een rol spelen.

15 mei 2020

Niek Mouter in TU Delta over Covidexit onderzoeksresultaten

Cafés openen op 1 juni, sportscholen niet. Niek Mouter onderzocht hoe Nederlanders het liefst uit de lockdown komen. Wat denkt hij? Vallen Ruttes plannen in de smaak?

01 mei 2020

Niek Mouter in Binnenlands Bestuur over burgerbijeenkomsten

De gemeente Utrecht wilde bewoners betrekken bij haar transitievisie warmte. Daarom liet ze onderzoekers van de TU Delft en de VU Amsterdam een Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) uitvoeren. Het leverde een veel diverser publiek op, zegt Niek Mouter.

01 mei 2020

Niek Mouter in diverse media over Covidexit onderzoek

De regering denkt na over het versoepelen van de coronamaatregelen de komende tijd. Maar wat is de juiste exit-strategie? En wat willen de Nederlanders zelf eigenlijk? Sinds vandaag kan iedereen zijn of haar voorkeur kenbaar maken. Dat gaat via een online onderzoek dat wordt uitgevoerd door de TU Delft. "We zetten met dit onderzoek een hele grote groep burgers op de stoel van het kabinet", zegt Niek Mouter.