12 maart 2020

De invloed van een woonlocatie in PWE

Heeft de locatie waar mensen wonen invloed op de keuze die zij maken tussen transportprojecten in een PWE? Het antwoord is ja volgens Lisa Volberda, die afgelopen woensdag 11 maart afstudeerde voor de opleiding Transport, Infrastructuur en Logistiek. In haar thesis maakte zij een onderverdeling tussen burgers wat betreft de toewijzing van het overheidsbudget aan ruimtelijke infrastructuurprojecten, waarbij zij gebruik maakte van Participatieve Waarde Evaluatie (PWE).

05 maart 2020

Wat is het grootste voordeel om te kiezen voor PWE in de energie transitie?

Op 3 maart presenteerden wij Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) bij Lerend platform Energie & Omgeving (LEO) in Utrecht. LEO is een initiatief vanuit verschillende organisaties in de energiesector en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, met als doel de samenwerking tussen partijen in de energie transitie te verbeteren. De bijeenkomst was gericht op ‘slimme participatie’. Daarom ging onze presentatie over hoe burgers beter kunnen worden betrokken door middel van een PWE.

28 februari 2020

De toekomst van Energie in Súdwest-Fryslân

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft verschillende visies over de rol van energie in de toekomst. Bij het maken van plannen omtrent energie willen zij graag advies van bewoners. Om de verschillende opties van energie in Súdwest-Fryslân te evalueren, gaan zij met de TU Delft een Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) doen. PWE is een goede methode voor de gemeente om meer inzichten te krijgen over preferenties van burgers in de energietransitie.

20 februari 2020

Op 16 maart presenteren wij de resultaten van de PWE Warmte Transitie Utrecht

Eind 2019 zijn 550 Utrechters door middel van een Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) in staat gesteld om een advies te geven over de Transitievisie Warmte van de gemeente Utrecht. Dit is de eerste PWE die is uitgevoerd voor de warmtetransitie. Op maandag 16 maart worden hiervan de resultaten gepresenteerd, en daar kun jij bij zijn.

14 februari 2020

Start thesis cirkel PWE

Aankomende maandag 17 februari start de eerste thesis cirkel van Participatie Waarde Evaluatie (PWE). Masterstudenten van de faculteiten Techniek, Bestuur & Management en Civiele Techniek bespreken hierin hun afstudeerproject, waarin zij allemaal onderzoek doen naar PWE. Twee van deze studenten zijn Sem Nouws en Tom Heijnen. Beide doen onderzoek naar PWE als evaluatietool en vertellen kort waar hun onderzoek over gaat.

/* */