573 resultaten
19 oktober 2018

Kunst uit afvalwater bij de Dutch Design Week

Drie jonge ontwerpers en de Nederlandse waterschappen presenteren deze week Dutch Design gemaakt van ‘Kaumera’. Dat is een nieuwe grondstof die gewonnen kan worden uit afvalwater door middel van het Nereda-zuiveringsproces, dat mede door de TU Delft is ontwikkeld. De kunstenaars vonden alledrie een andere toepassing voor de veelzijdige grondstof: in porselein, textiel en houtverwerking. Van 20 tot en met 28 oktober is de expositie te zien in het Veemgebouw (stand EFGF).

19 oktober 2018

Bezoek ons op de Wetenschapsdag op 28/10!

18 oktober 2018

QuTech onderzoekers presenteren roadmap voor quantum internet

Het is wellicht de eerste quantumtechnologie die realiteit wordt: het quantum-internet. Onderzoekers van QuTech in Delft publiceerden vandaag in Science een gedetailleerde roadmap voor de ontwikkeling van dat quantum-internet.

08 oktober 2018

Fins Quantumbedrijf Bluefors vestigt zich op Delftse Campus

Op 4 oktober tijdens de Innovatie Expo in Rotterdam, heeft Bluefors aangekondigd zich aan te sluiten bij het Delftse quantum kenniscluster.

05 oktober 2018

Ballistic graphene Josephson junctions enter microwave circuits

Superconducting quantum microwave circuits can function as qubits, the building blocks of a future quantum computer. A critical component of these circuits, the Josephson junction, is typically made using aluminium oxide. Researchers in the Quantum Nanoscience department at the Delft University of Technology have now successfully incorporated a graphene Josephson junction into a superconducting microwave circuit. Their work provides new insight into the interaction of superconductivity and graphene and its possibilities as a material for quantum technologies.

04 oktober 2018

Delftse meettechniek blijkt geschikt om belangrijke eigenschappen van quantum dots te onthullen

Wetenschappers hebben aangetoond dat de positronen die de Delftse onderzoeksreactor produceert bij uitstek geschikt zijn voor het bestuderen van de bouwstenen van nieuwe zonnecellen: quantum dots.

28 september 2018

NWO-groot voor brain imaging-centrum CUBE

NWO heeft een aanvraag voor het Center for Ultrasound Brain imaging at Erasmus MC (CUBE), waarbij ook de TU Delft betrokken is, goedgekeurd. De wetenschapsfinancier maakt een kleine 2,5 miljoen euro vrij voor de realisatie van CUBE.

25 september 2018

Hyun Youk sluit zich aan bij CIFAR Global Scholars-netwerk

Hyun Youk (Bionanoscience) is geselecteerd als een van de 12 onderzoekers die mogen deelnemen aan het CIFAR Azrieli Global Scholars-programma. Youk krijgt een prestigieuze termijn van twee jaar met 100.000 dollar aan onderzoeksondersteuning.

24 september 2018

Newly discovered magnetic state could lead to green IT solutions

Magnetic skyrmions are magnetic swirls that have the potential to revolutionize information technology, since they may lead to new solutions combining low-energy consumption with high-speed computational power and high-density data storage. A team from Delft University of Technology, in collaboration with the University of Groningen and Hiroshima University, has now discovered a new, unexpected magnetic state, which is related to these skyrmions. The findings open up new ways to create and manipulate complex magnetic structures in view of future IT applications.

18 september 2018

Graphene tunnelling junctions: beyond the breaking point

Molecular electronics is a burgeoning field of research that aims to integrate single molecules as active elements in electronic devices. Obtaining a complete picture of the charge transport properties in molecular junctions is the first step towards realizing functionality at the nanoscale. Researchers from Delft University of Technology have now studied the charge transport in a novel system, the ‘graphene mechanical break junction’, which for the first time allowed direct experimental observation of quantum interference effects in bilayer graphene as a function of nanometer-displacements. This new platform could potentially be used for electronic fingerprinting of biomolecules, from DNA to proteins, which in turn can have important implications for the diagnosis and treatment of diseases. The research was partly funded by the Graphene Flagship.