Laatste nieuws

216 resultaten
rss

19 december 2019

Yuli Nazarov ontvangt Humboldt Research Award

De Humboldt Foundation heeft besloten om professor Yuli Nazarov een Humboldt Research Award te geven. De stichting kent jaarlijks tot 100 van dergelijke awards toe, en nodigt de ontvangers ervan uit om gedurende een periode van maximaal een jaar samen te werken aan een langlopend onderzoeksproject met gespecialiseerde collega's van een onderzoeksinstelling in Duitsland.

10 december 2019

Gecombineerde techniek meet nanostructuren tien keer beter dan voorheen

Onderzoekers van Universiteit Leiden en de TU Delft hebben twee technieken die gebruikt worden om metingen te doen aan biomoleculen gecombineerd tot een techniek die tien keer zo gevoelig is. Met deze nieuwe methode hopen zij beter te kunnen meten hoe biomoleculen zijn opgebouwd.

10 december 2019

Combinatie microscopietechnieken geeft twee keer scherper beeld

Onderzoekers van de TU Delft hebben twee bestaande technieken binnen de superresolutie-microscopie gecombineerd tot een nieuwe methode. Veel experts zagen het combineren van de technieken als iets dat technisch onmogelijk was. Met de nieuwe, gecombineerde methode kunnen onderzoekers de minuscule onderdelen van levende cellen beter dan ooit in beeld brengen. Dat kan onder meer leiden tot nieuwe inzichten in de gezondheidszorg.

09 december 2019

Een impuls voor protonentherapie onderzoek bij hoofd- hals kanker

05 december 2019

Jong Talent Prijzen voor studenten TNW

Elk jaar in november reikt de KHMV, het oudste “Geleerde Genootschap” in Nederland, de Jong Talent Prijzen uit. Studenten van technische en exacte opleidingen krijgen dan verschillende afstudeer- en aanmoedigingsprijzen. Een overzicht van de winnaars van TNW van dit jaar.

03 december 2019

Alle pilsgisten stammen af van één ‘oergist’

Pilsgist, het beroemde micro-organisme waar brouwers jaarlijks honderden miljarden liters pils en andere lagerbieren mee maken, is zo’n 500 jaar geleden ontstaan door een toevallige ontmoeting tussen twee gistsoorten. De giststammen waar tegenwoordig pils mee wordt gemaakt zijn allemaal terug te voeren tot dat moment. Dat concluderen onderzoekers van de TU Delft op basis van een uitgebreide DNA-analyse.

25 november 2019

Mark van Loosdrecht verkozen tot lid Chinese Academy of Engineering

Hoogleraar Milieubiotechnologie Mark van Loosdrecht wordt aangesteld als lid van de Chinese Academy of Engineering (CEA). Dat heeft de nationale academie voor engineering bekendgemaakt.

21 november 2019

Zeven TU Delft-onderzoekers op lijst van Highly Cited Researchers 2019

Clarivate heeft de jaarlijkse lijst van Highly Cited Researchers gepubliceerd. Hierop zijn de namen van de meest geciteerde onderzoekers binnen een bepaald vakgebied te vinden. Dit jaar hebben zeven Delftse onderzoekers, of onderzoekers die een TU Delft-affiliatie hebben, de lijst gehaald.

19 november 2019

Een Marsbasis bouwen met bacteriën

Hoe maak je een Marsbasis? Simpel: je stuurt een capsule met wat bacteriën naar de rode planeet en laat ze daar ijzer mijnen.

18 november 2019

Tuning quantum materials with hydrogen gas

Blijf op de hoogte


Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.