Laatste nieuws

211 resultaten
rss

04 juli 2019

Teachers of the Year van TNW bekendgemaakt

Tijdens de Science Day van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen, op donderdag 27 juni, maakte decaan Lucas van Vliet bekend wie zich dit jaar de beste docenten van de faculteit mogen noemen.

21 juni 2019

Spinozapremie voor Ronald Hanson, Stevinpremie voor Jack Pronk

Ronald Hanson en Jack Pronk van de TU Delft zijn winnaar van respectievelijk een NWO-Spinozapremie en een NWO-Stevinpremie.

20 juni 2019

Eerstejaarsstudenten TN tonen hun natuurkundige creaties

De afgelopen weken werkten de eerstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Technische Natuurkunde van de TU Delft aan hun eindopdracht van het vak Design Engineering voor Fysici. Ze maakten in groepen een opstelling die een natuurkundig fenomeen demonstreert. Op vrijdag 5 juli presenteren ze hun opstellingen.

19 juni 2019

KPN en QuTech slaan handen ineen om quantum internet te realiseren

KPN en QuTech hebben recent een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend, gericht op het realiseren van quantum internet.

07 juni 2019

Twee TNW’ers leiden nieuwe NWA-programma’s

Onderzoekers Nico de Jong (Imaging Physics) en Toeno van der Sar (Quantum Nanoscience) hebben van NWO financiering gekregen binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda: Onderzoek op Routes door Consortia (NWA-ORC). Beide onderzoekers gaan een interdisciplinair consortium leiden dat zich richt op een bepaalde wetenschappelijke en maatschappelijke uitdaging.

04 juni 2019

Martin Verweij verkozen tot Fellow van de Acoustical Society of America

De Executive Council van de Acoustical Society of America heeft Martin Verweij verkozen tot Fellow voor zijn bijdragen aan niet-lineaire medische echografie. De prestigieuze Fellow-titel wordt door academische verenigingen toegekend aan leden die een blijvende invloed hebben gehad op hun wetenschappelijk vakgebied en een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de organisatie van de vereniging.

23 mei 2019

Yuemei Lin wint Zilveren Zandloper 2019

Onderzoeker Yuemei Lin van de onderzoeksafdeling Biotechnology heeft de Zilveren Zandloper Innovation Award 2019 gewonnen. Ze kreeg de prijs “voor haar onderzoek naar het toevoegen van waarde aan afvalproducten via de karakterisering en toepassing van microbiële polymeren die in afvalwaterzuiveringsinstallaties worden geproduceerd.”

21 mei 2019

QuTech presenteert jaarverslag 2018

QuTech heeft het jaarverslag over 2018 gepubliceerd. Het verslag geeft een overzicht van de ontwikkelingen in QuTech's roadmaps en andere activiteiten die in 2018 plaatsvonden. Ook worden de ontwikkelingen op personeelsgebied gepresenteerd en wordt de nieuwe governancestructuur geïntroduceerd.

13 mei 2019

Gijsje Koenderink nieuwe hoogleraar afdeling Bionanoscience

De onderzoeksafdeling Bionanoscience van de faculteit Technische Natuurwetenschappen heeft Gijsje Koenderink aangetrokken als nieuwe hoogleraar. Koenderink komt over van het instituut AMOLF, waar ze hoofd is van de afdeling Living Matter en groepsleider van de groep Biological Soft Matter. Ze start op 1 september 2019.

02 mei 2019

Zoë Robaey genomineerd als Wetenschapstalent 2019

Elk jaar houdt de Nederlandse versie van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist een verkiezing om te bepalen wie zich het wetenschapstalent van het jaar mag noemen. Dit jaar is bio-ethicus Zoë Robaey één van de genomineerden. Ze is postdoc bij de groep Biotechnology and Society van de onderzoeksafdeling Biotechnology en doet onderzoek op het snijvlak van ethiek en biotechnologie.

Blijf op de hoogte


Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.