Laatste nieuws

212 resultaten
rss

26 april 2019

Koninklijke Onderscheidingen voor drie hoogleraren TU Delft

De Delftse hoogleraren Jan Dirk Jansen, Lucas van Vliet en Miro Zeman ontvangen dit jaar een Koninklijke Onderscheiding.

24 april 2019

Jenny Dankelman en Ronald Hanson lid van KNAW

De Delftse hoogleraren Jenny Dankelman en Ronald Hanson worden lid van de KNAW. De KNAW kiest leden op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW telt nu circa 550 leden. Op maandag 16 september worden negentien nieuwe Akademieleden, waaronder Dankelman en Hanson, geïnstalleerd.

18 april 2019

Reactorstop van mei 2019 – begin 2020

Vanaf 6 mei a.s. is de onderzoeksreactor bij het Reactor Instituut voor ongeveer een jaar uitgeschakeld. Normaal gesproken gaat de reactor wekelijks op vrijdagavond uit en wordt deze op maandagochtend weer opgestart. Maar nu gaat de reactor dus voor een lange periode uit tot begin 2020. Dit heeft alles te maken met het installeren van een “‘koude neutronenbron” in het hart van de reactor als onderdeel van het OYSTER-programma (Optimized Yield - for Science, Technology & Education - of Radiation).

18 april 2019

PhD Career Day Applied Sciences een succes

Op dinsdag 16 april organiseerde de PhD Council een gloednieuw evenement: de PhD Career Day Applied Sciences. Met meer dan 120 deelnemers (20% van de PhD-populatie van TNW), waarvan de meeste in het laatste jaar, kwam het evenement tegemoet aan de vragen van veel PhD-kandidaten.

16 april 2019

Eerste fagenbank van Nederland een feit

Dankzij alumni van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) en donateurs van het Universiteitsfonds heeft dr.ir. Stan Brouns vandaag, dinsdag 16 april, de eerste fagenbank van Nederland kunnen openen.

09 april 2019

In memoriam Professor Mathieu Noteborn

Op 5 april 2019 is onze collega en goede vriend Professor Dr. Mathieu Noteborn overleden.

04 april 2019

Onderzoekers zien nieuw gen ontstaan in het lab

Hoe ontstaan nieuwe genen? Al meer dan 100 jaar denken onderzoekers dat een nieuw gen soms ontstaat nadat een cel per ongeluk een kopie van één van zijn genen maakt.

04 april 2019

PDEng-programma ‘Designer in Bioprocess Engineering’ viert 25e verjaardag

Het PDEng-programma ‘Designer in Bioprocess Engineering’, een belangrijke opleider van bioprocesontwerpers, bestaat een kwart eeuw. De opleiding vierde dit heugelijke feit op 16 maart met een feestelijke dag in het Science Centre Delft en de Botanische Tuin.

28 maart 2019

Uitstekend evaluatie rapport voor QuTech

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

Blijf op de hoogte


Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.