34138 resultaten
23 november 2017

Afvalgas gebruiken op een biologische manier

Wetenschapsfinancier NWO-TTW en industriepartners hebben 3,8 miljoen euro bijeengebracht voor een consortium dat syngas op een duurzame manier om gaat zetten in nuttige chemische bouwstenen, gebruikmakend van micro-organismen. Het consortium wil daarmee bijdragen aan de circulaire economie en het verminderen van de CO2-uitstoot.

21 november 2017

Enzymes from fungi simplify chemical synthesis

Using natural enzymes obtained from fungi, scientists from TU Delft have potentially made the synthesis of certain pharmaceuticals, cosmetics and agrochemicals much simpler, cheaper and environmentally more benign. They have recently reported on their findings in Nature Catalysis.

21 november 2017

Paul Urbach en Wim Coene leiden groot nieuw publiek-privaat onderzoeksprogramma rondom lensless imaging

21 november 2017

TU Delft leider van drie grote nieuwe publiek-private onderzoeksprogramma’s

Binnenkort gaan zes grote nieuwe onderzoeksprogramma’s van start in het kader van ‘Perspectief voor de Topsectoren’ van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Bij al deze programma’s speelt de TU Delft een rol, en bij drie ervan zelfs een leidende. Deze drie programma’s draaien om blessurevrij sporten, het 3D-printen van metalen voorwerpen en het in beeld brengen van nanostructuren.

20 november 2017

New step towards future complex oxide electronics

Researchers from TU Delft, Cornell University and the University of Cagliari have shown an interesting method for turning a highly insulating material into a highly conducting system. The process involves combining three different metal oxides in a sharp interface. They have recently published their findings in ACS Applied Materials & Interfaces.

16 november 2017

Stefan Marsden en Michelle van der Helm beste afstudeerders TNW

Op woensdag 22 november wordt tijdens een speciale Award Ceremony in het Auditorium van de Aula bekendgemaakt wie zich dit jaar de beste afstudeerder van de TU Delft mag noemen. Bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen zijn de beste afstudeerders van 2017 Michelle van der Helm en Stefan Marsden.

16 november 2017

Michelle van der Helm wint AkzoNobel Afstudeerprijs

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) heeft Michelle van der Helm uitgeroepen tot winnaar van de AkzoNobel Afstudeerprijs voor Chemie en Procestechnologie.

14 november 2017

Delfts studententeam wint wereldwijde Synthetische Biologie competitie

Studenten van de TU Delft hebben de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd in Boston gewonnen. Het team presenteerde afgelopen week hun idee voor een methode die snel en ter plekke antibioticaresistentie in bacteriën in melkvee kan aantonen. Zo kan de boer de behandeling (in het geval van een resistente bacterie) mogelijk aanpassen en onnodig antibioticagebruik verminderen

13 november 2017

GrapheneX start experimenten met grafeen als materiaal voor lichtzeil

GrapheneX, een team van vier jonge onderzoekers van de TU Delft, doet deze week een reeks experimenten in een gewichtloze omgeving. Het doel is om grafeen te testen als materiaal voor een zogeheten lichtzeil, waarmee mogelijk in de toekomst ruimtevaartuigen kunnen worden voortgestuwd. Ze hopen aan te tonen dat het ultradunne materiaal hiervoor geschikt is.

09 november 2017

iGEM DreamTeam naar Giant Jamboree in Boston

Het Dreamteam van iGEM is vertrokken naar Boston. Tussen 9 en 13 november vindt daar de zogeheten ‘Giant Jamboree’ plaats, een grootschalig evenement waar meer dan 300 internationale teams samenkomen die zich bezighouden met een project op het gebied van synthetische biologie. Het iGEM-team van de TU Delft presenteert een concept voor een test die antibiotica-resistentie in vee kan aantonen.