Latest News

11 september 2019

Kabelbacteriën: levende stroomkabels met ongekende geleidbaarheid

Bacteriën die leven op elektriciteit en in staat zijn om stroom over lange afstanden door sterk geleidende kabels te sturen, net zoals hoe wij onze tv en koelkast van stroom voorzien... Het lijkt misschien moeilijk te geloven, maar dat is precies wat een team wetenschappers van de Universiteit Antwerpen (BE), de Technische Universiteit Delft (NL) en de Universiteit Hasselt (BE) recent heeft ontdekt. Bacteriën van wel een centimeter lang die leven op de zeebodem bevatten een geleidend vezelnetwerk dat te vergelijken is met de koperen kabels die wij gebruiken om elektriciteit te transporteren. De sterk geleidende vezels leiden mogelijk tot revolutionaire nieuwe materialen en technologieën.

18 juli 2019

Veni-subsidie voor vier onderzoekers TNW

De Nederlandse Onderzoeksraad (NWO) heeft een Veni-subsidie ter waarde van 250.000 euro toegekend aan twaalf veelbelovende jonge wetenschappers van de TU Delft, waarvan vier van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. De beurs biedt de laureaten de mogelijkheid om gedurende een periode van drie jaar hun eigen ideeën verder uit te werken.

04 juli 2019

Nynke Dekker verkozen tot lid van EMBO

04 juli 2019

Teachers of the Year van TNW bekendgemaakt

Tijdens de Science Day van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen, op donderdag 27 juni, maakte decaan Lucas van Vliet bekend wie zich dit jaar de beste docenten van de faculteit mogen noemen.

13 mei 2019

Gijsje Koenderink nieuwe hoogleraar afdeling Bionanoscience

De onderzoeksafdeling Bionanoscience van de faculteit Technische Natuurwetenschappen heeft Gijsje Koenderink aangetrokken als nieuwe hoogleraar. Koenderink komt over van het instituut AMOLF, waar ze hoofd is van de afdeling Living Matter en groepsleider van de groep Biological Soft Matter. Ze start op 1 september 2019.

19 december 2018

NWO grants collaborative Cryo-microscopy development by Hoogenboom (ImPhys) and Jakobi (BN)

NWO has announced that it has decided to fund the 810 k€ collaborative project CRYO3BEAMS led by Jacob Hoogenboom (ImPhys). The project, which further involves Arjen Jakobi (BN) and industrial partners Delmic and Demcon-Kryoz, is funded within the High-Tech Systems and Materials (HTSM) Topsector call.

29 november 2018

ERC Consolidator grant voor Chirlmin Joo en Pouyan Boukany

Bij de TU Delft zijn dit jaar twee ERC Consolidator grants gevallen. Beide grants zijn binnengehaald door onderzoekers van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Dr. Pouyan Boukany van de afdeling Chemical Engineering wil beter begrijpen wanneer, hoe en waarom uitgezaaide tumorcellen loskomen van een tumor. Dr. Chirlmin Joo van de afdeling Bionanoscience wil een nieuw gene editing-instrument ontwikkelen op basis van een systeem dat in een bepaald micro-organisme te vinden is.

21 november 2018

Hyun Youk geselecteerd als EMBO Young Investigator

De European Molecular Biology Organization (EMBO) heeft Hyun Youk en 25 andere life science onderzoekers binnen hun eerste vier jaar geselecteerd als groepsleiders om EMBO Young Investigators te worden. Youk sluit zich aan bij een actief netwerk van 102 huidige en 314 vroegere Young Investigators en krijgt van EMBO ondersteuning bij de oprichting van zijn eerste onafhankelijke lab.

15 november 2018

Marie-Eve Aubin-Tam en Monique van der Veen awarded NWO Athena Prize 2018

Dr Marie-Eve Aubin-Tam and Dr Monique van der Veen, both of the faculty of Applied Sciences at the TU Delft, will receive the NWO Athena Prize 2018 at the CHAINS chemistry conference on 4 December.

25 september 2018

Hyun Youk sluit zich aan bij CIFAR Global Scholars-netwerk

Hyun Youk (Bionanoscience) is geselecteerd als een van de 12 onderzoekers die mogen deelnemen aan het CIFAR Azrieli Global Scholars-programma. Youk krijgt een prestigieuze termijn van twee jaar met 100.000 dollar aan onderzoeksondersteuning.