Archive

55 resultaten

05 juli 2018

Delft Advanced Biorenewables trekt kapitaal en commercieel directeur aan voor scale-upfase

Delft, 5 juli 2018 - Ondernemer Jan Willem Klerkx stapt in de startup Delft Advanced Biorenewables (DAB), die een unieke technologie heeft ontwikkeld om op een goedkope en efficiënte manier biochemicaliën en biobrandstoffen te produceren. Klerkx wordt aandeelhouder en treedt toe tot het management.

07 juni 2018

Groep Marcel Ottens werkt mee aan nieuw internationaal trainingsprogramma

Groep Marcel Ottens werkt mee aan nieuw internationaal trainingsprogramma

De onderzoeksgroep van Marcel Ottens gaat, als onderdeel van een groot Europees biofarmaceutisch consortium, deelnemen aan een Marie Curie International Training Network (ITN) van 4 miljoen euro.

24 mei 2018

Twee prijzen voor Jack Pronk

Twee prijzen voor Jack Pronk

Professor Jack Pronk heeft de afgelopen weken twee prijzen in ontvangst mogen nemen. Van de International Metabolic Engineering Society kreeg hij de International Metabolic Engineering Award. Daarnaast ontving hij tijdens het Nederlands Biotechnologisch Congres 2018 de Zilveren Zandloper, een onderwijsprijs.

27 maart 2018

Experiment voor korrelslibtechnologie op Harnaschpolder van start

Experiment voor korrelslibtechnologie op Harnaschpolder van start

Op 29 maart wordt de pilotinstallatie voor korrelslibtechnologie voor de afvalwaterzuivering op de Harnaschpolder in Den Hoorn officieel in gebruik genomen. Naar verwachting is het gebruik van korrelslib voordelig voor verschillende aspecten van het proces van afvalwaterzuivering, waarmee voor bestaande zuiveringen een nieuwe toekomst in het verschiet ligt. De pilot en het onderzoek zijn mogelijk door samenwerking van de hoogheemraadschappen van Delfland en Rijnland, Delfluent Services, de TU Delft, Evides Industriewater en Royal HaskoningDHV.

22 maart 2018

Delftse biotechpionier Mark van Loosdrecht krijgt 2018 Stockholm Water Prize

Mark van Loosdrecht (TU Delft en Bruce Rittmann (Arizona State University) zijn de winnaars van de 2018 Stockholm Water Prize vanwege hun revolutionaire werk aan het verbeteren van (afval)waterbehandeling. Dit is vandaag in Stockholm bekend gemaakt tijdens de Wereldwaterdag. Hun vooruitstrevende onderzoek naar microbiologische processen en de daaruit voortvloeiende innovaties hebben geleid tot vermindering van kosten en energieverbruik in afvalwaterbehandeling, maar ook tot het terugwinnen van stoffen daaruit.

01 februari 2018

Cursus ‘Microbial Physiology and Fermentation Technology’ viert 30e verjaardag

Dit jaar organiseerde BioTech Delft voor de dertigste keer de cursus Microbial Physiology and Fermentation Technology voor post-graduates.

01 februari 2018

Clive Brown van Oxford Nanopore op kickoff Bioengineering Institute

Op dinsdag 27 maart lanceert de TU Delft het Delft Bioengineering Institute. Hoofdspreker is Clive Brown, chief technology officer bij DNA sequencing-specialist Oxford Nanopore Technologies.

23 november 2017

Afvalgas gebruiken op een biologische manier

Afvalgas gebruiken op een biologische manier

Wetenschapsfinancier NWO-TTW en industriepartners hebben 3,8 miljoen euro bijeengebracht voor een consortium dat syngas op een duurzame manier om gaat zetten in nuttige chemische bouwstenen, gebruikmakend van micro-organismen. Het consortium wil daarmee bijdragen aan de circulaire economie en het verminderen van de CO2-uitstoot.

07 juni 2017

Bioenergie: zo gek nog niet

Biobrandstoffen hebben een niet al te positief imago. Onterecht, zegt prof. Patricia Osseweijer van de afdeling Biotechnology. Met het oog op de Millennium Development Goals van de Verenigde Naties pleit zij ervoor om meer te investeren in bio-energie. Niet alleen omdat biobrandstoffen duurzaam zijn, maar ook omdat slimme investeringen in bio-energie kunnen bijdragen aan de sociale ontwikkeling van arme gebieden.

26 mei 2017

Pas ontdekte micro-organismen uit Siberische sodameren zetten organisch materiaal direct om in methaan

Pas ontdekte micro-organismen uit Siberische sodameren zetten organisch materiaal direct om in methaan

Onderzoekers uit Delft en Moskou hebben een nieuwe klasse micro-organismen ontdekt in Siberische sodameren. Deze organismen groeien in verzadigde soda met een pH-waarde van 10 en zetten organisch materiaal om in methaangas. Op vrijdag 26 mei publiceren ze samen met collega’s uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje een rapport van hun bevindingen in Nature Microbiology.

/* */