Latest news

20 resultaten

28 juli 2020

Sabbatical visit to Berkeley Lab

“At other top universities, they do …” is a phrase you may have heard before. And even though TU Delft has been ranked high in the QS World ranking for Chemical Engineering (10th in 2019, 13th in 2020), and we can be happy with many things at TU Delft, it’s always good to have a look how things are being done at the other top universities.

09 juli 2020

Arjan Houtepen benoemd tot hoogleraar

Het college van bestuur heeft besloten Arjan Houtepen (Scheikundige Technologie) te benoemen tot hoogleraar.

07 juli 2020

Aanstelling Prof. Dr. Ir. Anton A. Kiss

Aan het begin van het volgende academie jaar start Prof.Dr.Ir. Anton A. Kiss als hoogleraar Process Systems Engineering bij de afdelingen Biotechnologie (Bioprocestechnologie) en Chemische Technologie.

18 juni 2020

Farewell Michiel Makkee

Michiel Makkee retires after 30 years of devotion in research and education at our department.

09 juni 2020

Evgeny Pidko appointed as full professor

The executive board has decided to appoint Evgeny Pidko (Chemical Engineering) as full professor.

27 mei 2020

New photo-charging efficiency record

Dr. Dowon Bae and MECS researchers now developed a fully unbiased solar-rechargeable redox flow battery with a record-breaking efficiency of 9.44%, which is the highest among the redox flow batteries with single-photon-device.

25 mei 2020

ChemE coordinates EU-project on new flow battery technology

A consortium of 4 universities and 4 companies, led by TU Delft, has been granted a 4 million euro Horizon2020 project to study and develop hydrogen bromine redox flow batteries.

18 juli 2019

Veni award for Tomas Burdyny

The Dutch Research Council (NWO) has awarded a Veni grant worth up to 250,000 euros to twelve highly promising young scientists from TU Delft. The grant provides the laureates with the opportunity to further elaborate their own ideas during a period of three years. One of the twelve has been granted to Tomas Burdyny.

18 juli 2019

Atsushi Urakawa new professor Catalysis Engineering

On April 1 Prof. Atsushi Urakawa joined the Catalysis Engineering group.

04 juli 2019

Teachers of the Year van TNW bekendgemaakt

Tijdens de Science Day van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen, op donderdag 27 juni, maakte decaan Lucas van Vliet bekend wie zich dit jaar de beste docenten van de faculteit mogen noemen.

Stay connected