News and Events

For the first time: Electrochemical p-Doping of CsPbBr3 Perovskite Nanocrystals

06 juli 2021

Teachers of the Year 2021 van TNW bekendgemaakt

Tijdens een online uitreiking op 6 juli hebben decaan Paulien Herder en Directeur Onderwijs Chris Kleijn de Teachers of the Year van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen bekendgemaakt. De winnaars zijn: Wim Bouwman (AP), Tom Burdyny (MST & CE), Caroline Wehrmann (SEC), Frank Hollmann (LST) en Margreet Docter (NB). Tom Burdyny is daarnaast uitgeroepen tot Teacher of the Year van de gehele faculteit TNW.

10 juni 2021

Onderzoek naar het tegengaan van Uitzaaiingen van kwaadaardige kankercellen en deze weer therapiegevoelig maken ontvangt ZonMW-subsidie

Door onderzoekers op een nieuwe manier te erkennen en waarderen, financiert ZonMw onderzoek dat past bij de veranderende rol van wetenschap in de samenleving. In deze competitie ontvangen 16 onderzoeksteams die innovatieve samenwerkingen opzetten die bijdragen aan vernieuwing in de wetenschap en de gezondheidszorg voor de lange termijn ieder maximaal 750.000 Euro. Een van die teams is een samenwerking van Pouyan Boukany van Chemical Engineering, TU Delft met LUMC en Erasmus MC.

26 mei 2021

Automated Data Driven Exploration of Chemical Space for Catalysis

Adarsh V. Kalikadien completed his MEP in the Inorganic Systems Engineering (ISE) Research Group of Prof. Evgeny Pidko under supervision of Dr. Vivek Sinha. He graduated with a perfect 10. He developed new software that will help in the discovery of new purposeful molecules, such as catalysts that enable the energy transition or drug molecules. He answers some questions in this article.

16 april 2021

Betere inhalatiemedicijnen door atoomlaagdepositie

Een publicatie in ACS Nano over gecontroleerde pulmonale toediening van Budesonide - gemodificeerd met behulp van Atomic Layer Deposition - een onderzoek van promovendus Damiano La Zara en collega’s van de afdeling Chemical Engineering van de Technische Universiteit Delft, in samenwerking met AstraZeneca.