Latest news

6 resultaten
29 november 2018

ERC Consolidator grant voor Chirlmin Joo en Pouyan Boukany

Bij de TU Delft zijn dit jaar twee ERC Consolidator grants gevallen. Beide grants zijn binnengehaald door onderzoekers van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Dr. Pouyan Boukany van de afdeling Chemical Engineering wil beter begrijpen wanneer, hoe en waarom uitgezaaide tumorcellen loskomen van een tumor. Dr. Chirlmin Joo van de afdeling Bionanoscience wil een nieuw gene editing-instrument ontwikkelen op basis van een systeem dat in een bepaald micro-organisme te vinden is.

18 juli 2018

Veni voor vier onderzoekers TNW

NWO heeft de Veni-laureaten voor 2018 bekendgemaakt. Daaronder zijn vier wetenschappers van de faculteit Technische Natuurwetenschappen: Jeremy Brown (RST), Zoltán Perkó (RST), Georgy Filonenko (ChemE) en Carlas Smith (ImPhys). De Veni’s zijn bedoeld om gepromoveerde onderzoekers gedurende drie jaar hun ideeën verder te laten ontwikkelen.

15 februari 2018

Virtuele rondleiding in katalyselab

Het nieuwe katalyselab is nog in aanbouw, maar een paar collega's konden er afgelopen maandag al wel in rondlopen. In 3D virtual reality wel te verstaan. Leuk en erg nuttig, zo bleek!

11 september 2017

Onderzoeker TU Delft tovert lucht om in alcohol

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar TU Delft-promovendus Ming Ma heeft echt een manier gevonden om alcohol uit de lucht te halen. Wat nauwkeuriger gezegd heeft hij een manier ontdekt om het elektroreductieproces van CO2 zo effectief en nauwkeurig te beheersen dat er een breed scala aan nuttige producten, waaronder alcohol, mee kan worden geproduceerd. Zo kan CO2 als hulpbron worden ingezet, wat weleens cruciaal kan blijken te zijn bij het tegengaan van klimaatverandering. Hij promoveert op 14 september.

10 september 2017

Eén miljoen euro voor vroege herkenning van aneurysma’s

Op dit moment wordt een pathologische vergroting van het grootste bloedvat (aorta), het zogeheten aneurysma, meestal pas na breuk gedetecteerd. Voor patiënten is het dan al vaak te laat. Door de hevige interne bloeding zijn de sterftecijfers erg hoog. Zelfs voor patiënten die een ziekenhuis bereiken is de overlevingskans ongeveer 60%. Naar schatting lopen in Nederland meer dan 300 000 personen het risico een aneurysma te ontwikkelen. Onderzoekers van de Technische Universiteit Delft, het LUMC en het Maastricht UMC+ willen iets doen aan de vaak te late herkenning van een aneurysma.

28 juni 2017

Goedkope, efficiënte en stabiele foto-elektrode voor mogelijk betere waterontleding met zonne-energie

Waterontleding met zonne-energie biedt mogelijkheden voor een efficiënte grootschalige conversie en opslag van hernieuwbare energie.