Latest News

395 resultaten

13 januari 2021

Ron Haaksman wint J.B. Westerdijkprijs

Ron Haaksman, geliefd docent natuurkunde-experimenten bij TNW, heeft dit jaar de J.B. Westerdijkprijs gekregen. Ron werd voorgedragen door de Vereniging voor Technische Physica (VvTP), de studievereniging van Technische Natuurkunde, en kreeg de prijs tijdens het Nieuwsjaarsontbijt van de faculteit op maandag 11 januari 2021.

11 januari 2021

Bram Simons joined ImPhys as MSc student

Bram Simons joined ImPhys as MSc student. He will be developing a spike sorting technique, a spike is a potential given by neurons in the brain, which combines the CoSaMP algorithm from compressed sensing with template matching to create an online/real-time spike sorting program which can make the work of neuroscientists a lot easier. His supervisor is Sebastian Weingärtner.

08 januari 2021

Freek Pols, Peter Dekkers and Marc de Vries published an article in International Journal of Science Education: "What do they know? Investigating students’ ability to analyse experimental data in secondary physics education".

10 december 2020

New publication in ACS Nano: "Versatile Multilayer Metamaterial Nanoparticles with Tailored Optical Constants for Force and Torque Transduction"

Researchers from the ImPhys Optics group have a new publication in ACS Nano for their collaborative work with the team of Nynke Dekker on: "Versatile Multilayer Metamaterial Nanoparticles with Tailored Optical Constants for Force and Torque Transduction".

09 december 2020

NWO XS grant for Elizabeth Carroll

The Board of NWO Domain Science has awarded sixteen applications in the NWO Open Competition Domain Science - XS. Elizabeth Carroll received the grant for her project: "Mechanism of tissue damage in FLASH radiotherapy".

Adib Ridwan joined ImPhys as a PhD student

Ridwan will work on the Ultrasonic Sensor system development for cancer cell detection. His supervisors are Martin Verweij, Nico de Jong and Paul van Neer.

01 december 2020

PhD student Rick Waasdorp winner of the Philips Graduation Prize Technology for Healthcare Solutions from the KHMW

A ten for his graduation research, voted 'best graduate' of the 3mE faculty of TU Delft and winner of the Philips Graduation Prize Technology for Healthcare Solutions from the KHMW. The world of science lies at the feet of research talent Rick Waasdorp. He opted for a PhD Medical Imaging at ImPhys for the scientific program Medical Delta UltraHB, under the supervision of Dr. David Maresca.

Alina Kuliesh joined ImPhys as a PhD student

Alina will apply AI-technology to ultrasound imaging to unravel fundamental challenges in quantitative bioimaging applications. Her supervisor is David Maresca.

Xiufeng Li joined ImPhys as a Postdoc

Xiufeng will work on smart sensing systems and biomedical sensors. His supervisors are Nico de Jong and Martin Verweij.

01 december 2020

Onderzoekers kijken diep in weefsel

Eén van de uitdagingen in de optische beeldvorming is het scherp in beeld brengen van het binnenste van weefsel. Met traditionele methoden kun je tot ongeveer een millimeter diepte kijken. Onderzoekers van de TU Delft hebben nu een nieuwe methode ontwikkeld waarmee ze tot maar liefst vier keer zo diep kunnen gaan: tot zo’n vier millimeter. Vooral de gezondheidszorg kan in de toekomst van de nieuwe techniek profiteren.