Nieuws en agenda

07 november 2019

Nieuwe jas voor Reactor Instituut Delft

Het Reactor Instituut Delft (RID) van de TU Delft krijgt een nieuwe jas in de vorm van nieuwe koepelbeplating. Hiervoor wordt vanaf 4 november rondom de koepel een steiger gebouwd. Vanwege de vorm van de koepel is het bouwen van de steiger specialistisch werk. Dit duurt enkele weken. Naar verwachting zijn in het tweede kwartaal van 2020 alle 1.200 platen vervangen.

11 oktober 2019

Oratie Marco van Vulpen

Kritische massa, een kritische reden over samenwerking, concurrentie en de implementatie van innovaties. Het is de oratie van Marco van Vulpen, radiotherapeut-oncoloog en medisch directeur van Holland Protonen Therapie Centrum.

24 september 2019

'Onderzoek naar batterijen is veelbelovend, maar heeft nog een lange weg te gaan'

Intreerede prof.dr.ir. M. Wagemaker (TNW): Recharge 25 september 2019, start om 15:00 – Aula, TU Delft

06 september 2019

Feestelijke afsluiting Larmor TU Delft NWO-project

Woensdag 29 augustus vond in de neutronen faciliteit ISIS de officiële afsluiting van het bijzondere NWO-groot project Larmor van de TU Delft en ISIS plaats.

04 juli 2019

RID presenteert jaarverslag OYSTER

Het RID presenteert met trots het jaarverslag van het OYSTER-programma.

18 april 2019

Reactorstop van mei 2019 – begin 2020

Vanaf 6 mei a.s. is de onderzoeksreactor bij het Reactor Instituut voor ongeveer een jaar uitgeschakeld. Normaal gesproken gaat de reactor wekelijks op vrijdagavond uit en wordt deze op maandagochtend weer opgestart. Maar nu gaat de reactor dus voor een lange periode uit tot begin 2020. Dit heeft alles te maken met het installeren van een “‘koude neutronenbron” in het hart van de reactor als onderdeel van het OYSTER-programma (Optimized Yield - for Science, Technology & Education - of Radiation).

30 november 2018

Opening HollandPTC

Op vrijdag 30 november vindt in museum de Prinsenhof in Delft de feestelijke openingsviering van HollandPTC plaats. Sinds kort worden in het poliklinische centrum HollandPTC - gevestigd op de campus van de TU Delft - patiënten behandeld met protonentherapie, een voor Nederland nieuwe vorm van radiotherapie tegen kanker. Parallel aan deze behandelingen werkt TU Delft in HollandPTC samen met de medische centra LUMC en Erasmus MC aan innovaties in de zorg voor kankerpatiënten. Behandeling, onderwijs en onderzoek gaan hand in hand om tot betere en verantwoorde zorg te komen.

23 november 2018

Ontwerpvergunning en milieueffectrapportage ter inzage

Vanaf 22 november tot en met 2 januari 2019 liggen de ontwerpvergunning en het Milieueffectrapport (MER) voor een koude neutronenbron naast de kern van de onderzoeksreactor voor inspraak ter inzage.

04 oktober 2018

Delftse meettechniek blijkt geschikt om belangrijke eigenschappen van quantum dots te onthullen

Wetenschappers hebben aangetoond dat de positronen die de Delftse onderzoeksreactor produceert bij uitstek geschikt zijn voor het bestuderen van de bouwstenen van nieuwe zonnecellen: quantum dots.

17 september 2018

Interdisciplinaire MSc-projecten voor RST over gezondheid en afvalwater

Het Delft Bioengineering Instituut heeft Zoltán Perkό en Albert van de Wiel in totaal €7500,- toegekend voor de uitvoering van drie interdisciplinaire MSc-projecten. Samen met Elizabeth Carroll (ImPhys) heeft Zoltán een project ontworpen dat zich richt op ultrahoge dosis FLASH-straling in ‘zebrafish’. Met Giulia Giordano van 3mE zal Zoltán kijken naar het gebruik van wiskundige methoden om de controle van gecombineerde chemo-stralingstherapie te optimaliseren. Albert werkt samen met Doris van Halem van CEG om het arseengehalte van rijstproducten en afvalwater te meten. In totaal heeft Bioengineering 15 MSc-projecten toegekend die het resultaat zijn van het netwerkevenement BioDate 2018. Hieronder lees je meer over deze 3 interessante projecten.

Geen resultaten gevonden.