Nieuws en agenda

22 juni 2017

OYSTER year report

OYSTER (Optimized Yield - for Science, Technology and Education - of Radiation) has been devised to improve and expand the nuclear research infrastructure of TU Delft. It will enable educational, scientific and societal challenges in the fields of health and energy to be better addressed.

08 juni 2017

Stroomopwekkende ramen van Delftse start-up PHYSEE voor gebouwen in Eindhoven en Amsterdam

Vandaag worden de eerste PowerWindows, de stroomopwekkende ramen van de TU Delftse Start-up PHYSEE, opgeleverd als onderdeel van het nieuwe kantoor van Rabobank Eindhoven. Een belangrijke mijlpaal voor PHYSEE en tevens het startsein voor twee nieuwe projecten.

06 april 2017

Werken aan volgende generaties batterijen in nieuw batterijenlab

Het Reactor Instituut Delft (RID) is met het ‘Battery Lab van Radiation, Science & Technology’ vanaf 6 april een nieuw laboratorium rijker. Het bijzondere lab vormt een geavanceerde faciliteit voor het onderzoek naar en testen van huidige en toekomstige batterijen en daaraan gerelateerde elektrochemische apparaten. TU Delft wetenschappers Erik Kelder en Marnix Wagemaker gaan daar met hun onderzoekteams aan alle volgende generaties nieuwe batterijen werken: van goedkope statische opslag van duurzame energie tot hoge energiedichte batterijen voor elektrisch vervoer en elektronica.

30 maart 2017

Officiële opening Battery Lab bij RID

Op 6 april wordt bij het RID het Battery Lab van Radiation, Science & Technology officieel geopend. Het nieuwe laboratorium vormt een geavanceerde faciliteit voor het onderzoek naar en testen van huidige en toekomstige batterijsystemen en daaraan gerelateerde elektrochemische apparaten.

01 maart 2017

Reactor Instituut start met aanpassen onderzoeksinfrastructuur in OYSTER project

Voorzitter van het College van Bestuur Tim van der Hagen tekende afgelopen donderdag 23 februari het contract/amendementsovereenkomst tussen de TU Delft en het Zuid-Koreaanse consortium KHC voor het OYSTER project. Dit gebeurde in het bijzijn van de Ambassadeur van de Republiek Korea. In Zuid-Korea werd getekend door de vertegenwoordiger van het consortium KHC: de president van KAERI, Jong Kyung Kim.

24 januari 2017

Drie RID’ers halen diploma opleiding Algemeen Coördinerend Deskundige

Drie RID-medewerkers hebben het diploma van de opleiding Algemeen Coördinerend Deskundige (ACD), voorheen Stralingshygiëne Deskundigheidsniveau 2 behaald.

19 januari 2017

Hoogleraar Ekkes Brück krijgt 250.000 euro voor schone, energiezuinige ‘magneetkoelkast’

Hoogleraar Ekkes Brück ontvangt de prijs voor zijn onderzoek naar energiematerialen. Het onderzoek richt zich op magnetocalorische materialen, materialen die opwarmen in een magneetveld en weer snel afkoelen als het magnetisch veld wordt opgeheven. Dit baanbrekend, fundamenteel onderzoek opent een wereld van innovatieve schone en energiezuinige koelconcepten, zoals magnetische koeling in airco’s en koelkasten. Ekkes kreeg de ValorisatiePrijs ter waarde van 250.000 euro overhandigd tijdens het congres Physics@Veldhoven uit handen van de nieuwe voorzitter van NWO (17-01-2017)

01 november 2016

Reactor Instituut Delft officiële partner van International Atomic Energy Agency

Het Reactor Instituut Delft (RID), de nucleaire onderzoeksreactor van de TU Delft, is voor de derde keer geselecteerd als samenwerkingscentrum voor het International Atomic Energy Agency (IAEA).

19 september 2016

ALUMNIDAG bij het Reactor Instituut Delft op vrijdag 7 oktober