Diensten & consultancy

Bestralingen

Door gebruik te maken van de HOR kan het Reactor Instituut Delft verscheidene bestralingen voor u verrichten. Het doel zou kunnen zijn materiaaleigenschappen te veranderen, verouderingsprocessen te versnellen, of om radioactiviteit te induceren. In het laatste geval is strenge wetgeving van kracht.

We kunnen bestralen met neutronen en zeer energetische gammastralen (fotonen) uit de reactorkern zelf, gammastralen uit een 60Co bron, positronen uit de POSH of uit een 22Na born, en met gepulste, versnelde elektronen uit een van der Graaff versneller.

INAA

Instrumentele neutronenactiveringsanalyse (INAA) is een chemische analysetechniek waarmee multi-element concentratiebepalingen uitgevoerd kunnen worden via nucleaire processen. De techniek is uitnemend geschikt voor bepalingen aan materialen voor nucleaire doeleinden, zoals bij de selectie van materialen voor de bouw van kerncentrales. Ook is het een van de weinige technieken waarmee halogeenconcentraties (fluor, chloor, broom, iodium) bepaald kunnen worden. Het laboratorium voor INAA is onderdeel van het Reactor Instituut Delft en biedt dergelijke analyses aan voor derden. Het laboratorium heeft een niet-geaccrediteerd kwaliteitssysteem conform ISO-IEC 17025:2005.

Zie voor meer informatie INAA

Industriële diensten en consultancy

De kennis en faciliteiten van het RID staan ter beschikking van de Nederlandse en internationale samenleving. Wij kunnen u op allerlei manieren van dienst zijn bij vragen, adviezen of projecten waarbij radioactiviteit/straling een rol speelt. Uw aanvragen kunt u indienen bij de Stralingsbeschermingsdienst.