Ondernemerschap: Technology-Based Entrepreneurship

De ondernemerschapsminoren zijn ontwikkeld om studenten voor te bereiden op ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Ondernemerschap wordt daarbij opgevat als het ondernemend handelen en opzetten van nieuwe business binnen bestaande organisaties en het zelf starten van een eigen onderneming.

De minor Technology-Based Entrepreneurship biedt een basis voor studenten die graag hun technische kennis en vaardigheden willen aanvullen met ondernemerschap kennis en vaardigheden om zo nieuwe kansen in de markt te creëren en op te pakken. De minor wordt aangeboden door het Delft Centre for Entrepreneurship (DCE) en docenten van de faculteiten TBM, IO en 3ME. Door middel van een integrale case study worden de kennis en de vaardigheden toegepast in een project bij een bestaande technologie gedreven MKB bedrijf.

Wat leer je?

Na het volgen van de minor ben je in staat om markten te analyseren en technologische ontwikkelingen in te schatten, analyses van startende organisaties te maken en op basis hiervan (technische) kansen in de markt te herkennen. Deze kennis, gecombineerd met je kennis uit je technische discipline, maken je een interessante kandidaat om bij bestaande organisaties radicale innovatie projecten te trekken of om een eigen onderneming te starten.

Voor wie?

Deze minor is toegankelijk voor externe studenten, waaronder ook studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Leiden Universiteit. Meer informatie over inschrijven als externe student voor deze minor vind je hier.

De inhoud van deze minor?

De vakken die behoren tot deze minor hebben tot doel om een algemene doch grondige inleiding te verschaffen in de specifieke aspecten van op technologie gebaseerd ondernemerschap. Ieder vak belicht een of meerdere aspecten van ‘technopreneurship’. Het vakkenpakket is coherent en dekt de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap. Er wordt geput uit het TU-brede aanbod van ondernemerschaps-georiënteerde vakken.

Meer informatie

Secretariaat

Minor code:MOT-MI-088
Taal:Nederlands
Bijdragende faculteiten:IO, 3ME
Toegang:Alle
Maximaal aantal deelnemers:60