122 resultaten

06 maart 2017

Onderzoeksproject SURF-STAD van start met onderzoek naar impact automatisch rijden op ruimte en mobiliteit

Dinsdag 7 maart vindt in het provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag het eerste openbare evenement van het project Spatial and Transport impacts of Automated Driving (STAD) plaats. Kennisinstellingen, waaronder trekkers TU Delft en TNO, overheden, vervoersbedrijven en adviesbureaus onderzoeken in het project STAD de lange termijn effecten van automatisch rijden op ruimte en mobiliteit. De resultaten van het project kunnen onder andere gebruikt worden door overheden als input voor hun lange termijn investeringsagenda’s. De Provincie Zuid-Holland is één van de praktijkpartners van SURF-STAD.

27 februari 2017

Transport Institute partner in ITF/OECD Decarbonisation project

Last week professor Lóri Tavasszy reached an agreement with the International Transport Forum (ITF) of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) to become a partner in the Decarbonising Transport project on the topic of freight transport and logistics.

27 januari 2017

Eerste student met "Annotatie Rail" afgestudeerd

19 januari jl. ontving Bart Leistra naast zijn MSc. diploma Transport & Planning ook de eerste Annotatie Rail. Hij mocht deze in ontvangst nemen van ProRail CEO Pier Eringa. Deze annotatie is een toevoeging op het MSc.-diploma, waarbij de student extra vakken op het gebied van rail doet.

09 november 2016

Autonoom voertuig WEpod gaat tijdelijk busdienst rijden

Twee zelfrijdende voertuigen, de WEpods genaamd WURby en WElly, rijden vanaf dinsdag 8 november als busdienst iedere dinsdag over de campus van Wageningen. Van 11:00-13:00 kan iedereen instappen en rijden ze een vaste route met tien stops. De TU Delft is een van de partners in dit project en draagt bij aan de software en de sensoren waardoor het voertuig autonoom kan rijden.

14 september 2016

Onderzoek toont journal impact factor manipulatie aan