Leermeesterprijs

Elk jaar organiseert het Universiteitsfonds Delft de Leermeesterprijs voor hoogleraren aan de TU Delft.

Deze prijs wordt toegekend aan een hoogleraar, die door middel van de kwaliteit van zijn/haar onderwijs én zijn/haar onderzoek én door de uitstraling daarvan op studenten, promovendi en collega's excelleert.

De prijs
De Leermeesterprijs bestaat uit een netto bedrag van €15.000,-, een zilveren penning, een oorkonde van het Universiteitsfonds Delft en twee intercontinentale businessclass tickets, beschikbaar gesteld door KLM.

Kandidaten & voorwaarden
De decanen van elke faculteit, de onderwijsdirecteuren en studieverenigingen kunnen kandidaten voordragen. Uiteraard moeten de kandidaten wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De kandidaat excelleert in de kwaliteit van zowel onderzoek als onderwijs;
  • Deze kwaliteit heeft een bijzondere uitstraling op studenten, promovendi en collega's;
  • De kandidaat beschikt over buitengewone onderzoeksreputatie en grote internationale uitstraling.

Voorstellen indienen - voorselectie
Voor de voorselectie verzoeken we om kandidaten vóór 24 april 2020 voor te stellen door middel van een motivatiebrief van de Decaan en een motivatiebrief van de studievereniging van de betreffende faculteit. Deze brieven dienen te motiveren waarom de Decaan en studievereniging een potentiële Leermeester op het oog hebben. Op basis van deze voorstellen selecteert de jury een top 3. Alleen de geselecteerde top 3 waarvoor gevraagd wordt om een volledig dossier samen te stellen vóór 19 juni 2020. Op basis van deze drie dossiers zal de selectiecommissie in juni de Leermeester 2020 selecteren

Wij ontvangen de motievatiebrief van de decaan en de studievereniging graag digitaal via ufonds@tudelft.nl.

Uitgebreid dossier voor top 3 kandidaten
Het uitgebreide dossier hoeft dus alleen voor de geselecteerde top 3 kandidaten ingezonden te worden. Dit kan tot 19 juni 2020. Dit dossier dient vergezeld te gaan van de volgende documenten:

  • Een recent CV met daarin relevante informatie met betrekking tot het onderwijsaspect en onderzoeksaspect en een lijst van publicaties;
  • Mogelijk positief effect voor de TU Delft;
  • Een motivatiebrief van de decaan;
  • Een motivatiebrief van het bestuur van de studie-vereniging(en) waar de kandidaat het meeste tijd besteed aan zijn/haar onderwijs;
  • Aanbevelingsbrieven van (voormalige) MSc studenten en/of PhD studenten.

Voorstellen kunnen worden ingediend via de decaan van de betreffende faculteit. 

De voorstellen worden beoordeeld door de selectiecommissie, bestaande uit hoogleraren van de TU Delft waarvan de meeste zelf eerder tot leermeester zijn uitgeroepen, onder voorzitterschap van Prof.dr.ir. A. van Keulen.

Informatie
Vragen? Neem contact op met Jacqueline Kalkman via 015 – 278 6409 of per email via: ufonds@tudelft.nl. Nieuwsgierig naar alle winnaars? Bekijk dan onze lijst met Leermeesters.

Uitreiking Leermeesterprijs 2020 bijwonen?

Dat kan!

Wanneer: 31 aug, 11:00 uur
Waar: Senaatszaal, Aula Congrescentrum TU Delft

Aanmelden via: ufonds@tudelft.nl