20 maart 2020

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Als donateur steunt u de TU Delft, maar vandaag willen we juist vragen of wij een steun voor u kunnen zijn. We hopen dat het goed met u gaat en vragen of we iets voor u kunnen betekenen. Heeft u behoefte om bij te praten over welke maatregelingen de TU Delft treft in deze tijd?

10 maart 2020

Crowdfunding voor betaalbare duurzaamheid

Ruim 4 jaar geleden werd door studenten van de TU Delft The Motown Movement opgericht. Een non-profit organisatie met als doel duurzaam wonen ook voor mensen met weinig inkomsten betaalbaar te maken.

19 februari 2020

Student Alberto brengt draadloos monitoren een stap dichterbij

In September 2017 begon Alberto Gancedo aan zijn master Microelectronics aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). Alberto had een grotere ambitie dan alleen afstuderen. Zijn doel was om een klein, draagbaar en goedkoop meetapparaat te ontwikkelen om ongewone hersenactiviteit bij te vroeg geboren baby’s te constateren.

03 januari 2020

Hartverwarmende reacties bij belcampage naar alumni

Van 18 november – 7 december 2019 heeft het Universiteitsfonds Delft namens de TU Delft met twaalf TU studenten 549 alumni benaderd. De doelstelling was tweeledig: de band met TU Delft alumni aanhalen en hen te polsen voor een financiële bijdrage aan hun alma mater. Mooie gesprekken vonden er plaats tussen de student en de alumnus.

16 december 2019

Kun je brandwonden genezen met wiskunde?

Doordat onze gemiddelde levensverwachting stijgt, krijgen steeds meer mensen de ziekte van Alzheimer. De verwachting is dat over twintig jaar een half miljoen Nederlanders getroffen is door deze nog ongeneeslijke hersenaandoening. Alle reden om nu in te zetten op onderzoek om de ziekte van Alzheimer te doorgronden. Onderzoekers aan de TU Delft spelen daarbij een belangrijke rol.