02 juli 2018

Cees Dekker verrast met Leermeesterprijs 2018

Op maandag 2 juli werd professor Cees Dekker, hoogleraar Moleculaire Biofysica bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW), verrast...

13 juni 2018

Nieuwe editie Vriendenbericht verschenen

In de eerste week van juni 2018 ontvingen de donateurs en relaties van het Universiteitsfonds het Vriendenbericht op de mat.

30 mei 2018

Ionica Smeets Alumnus van het Jaar 2018 van de TU Delft

Wiskundige en Hoogleraar Wetenschapscommunicatie Ionica Smeets is verkozen tot Alumnus van het Jaar 2018. Dat besloot de jury bestaande uit Tim van der Hagen (voorzitter College van Bestuur TU Delft) en Michael Wisbrun (voorzitter Universiteitsfonds Delft), op voordracht van de Delftse faculteit EWI waar Ionica Smeets in 2005 afstudeerde in de Technische Wiskunde.

16 mei 2018

Martha Deen wint Marina van Dammebeurs 2018

Woensdag 16 mei jl. vond de uitreiking van de Marina van Dammebeurs 2018 plaats. De jury nomineerde maar liefst vier kandidaten voor de felbegeerde beurs van 9.000 euro. Martha Deen, alumna faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen (CiTG), werd uitgeroepen tot winnares. Met haar ambitieuze plan om klimaatverandering tegen te gaan door de energie potentie van de oceaan in kaart brengen, wist ze de jury te overtuigen.

26 april 2018

Veilig drinkwater voor iedereen met slimme, nieuwe drinkwater technologie├źn

Toegang tot veilig drinkwater is een wereldwijde uitdaging, met name in ontwikkelingslanden. Dit urgente probleem vraagt om nieuwe, slimme oplossingen voor de verwijdering van een breed scala aan drinkwaterverontreinigingen, zoals arsenicum, fluoride, pathogenen en antibioticaresistente genen.