12 juli 2019

Gist in de strijd tegen dementie

Onze levensverwachting stijgt en steeds meer mensen krijgen te maken met vormen van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer. Hoe deze hersenziektes ontstaan en zich ontwikkelen is nog onduidelijk en dat bemoeilijkt de zoektocht naar een geneesmiddel.

04 juli 2019

Jenny Dankelman uitgeroepen tot Leermeester 2019

Professor Jenny Dankelman, hoogleraar Minimaal-Invasieve Chirurgie en Interventietechnieken bij de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE) is donderdagmiddag 4 juli uitgeroepen tot Leermeester 2019.

25 juni 2019

Naderen we de ontrafeling van alzheimer?

De onderzoeksgroep van prof.dr.ir. Marcel Reinders, verbonden aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), doet onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Dankzij alumni van de Faculteit EWI en donateurs van het Universiteitsfonds Delft heeft Marcel Reinders tijdens de TU Delft for Life | Xperience Day, het prachtige bedrag van €118.635 mogen ontvangen.

24 juni 2019

Kunnen algen chroom-6 overbodig maken?

In het lab van dr. Santiago Garcia aan de faculteit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek gebeuren bijzondere dingen.

18 juni 2019

Nieuwe editie Vriendenbericht juni 2019

Onlangs ontvingen donateurs en relaties van het Universiteitsfonds de juni 2019 editie van het Vriendenbericht. Op de cover staat prof.dr.ir. Marcel Reinders. De onderzoeksgroep van Reinders, verbonden aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), doet onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.