16 mei 2018

Martha Deen wint Marina van Dammebeurs 2018

Woensdag 16 mei jl. vond de uitreiking van de Marina van Dammebeurs 2018 plaats. De jury nomineerde maar liefst vier kandidaten voor de felbegeerde beurs van 9.000 euro. Martha Deen, alumna faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen (CiTG), werd uitgeroepen tot winnares. Met haar ambitieuze plan om klimaatverandering tegen te gaan door de energie potentie van de oceaan in kaart brengen, wist ze de jury te overtuigen.

26 april 2018

Veilig drinkwater voor iedereen met slimme, nieuwe drinkwater technologieën

Toegang tot veilig drinkwater is een wereldwijde uitdaging, met name in ontwikkelingslanden. Dit urgente probleem vraagt om nieuwe, slimme oplossingen voor de verwijdering van een breed scala aan drinkwaterverontreinigingen, zoals arsenicum, fluoride, pathogenen en antibioticaresistente genen.

06 april 2018

Hoe masterstudent Alberto bijdraagt aan impact

Ruim een half jaar geleden kreeg student Alberto Gancedo uit Spanje via het Universiteitsfonds Delft de kans om zijn master in Delft te komen doen. Naast zijn master Microelectronics aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), werkt Alberto aan zijn eigen project ‘Amplitude-integrated EEG measurement system (aEEG)’. Zijn doel: het ontwikkelen van een klein, draagbaar en goedkoop meetapparaat om de hersenactiviteit van premature baby’s op een snelle en eenvoudige manier te meten.

27 maart 2018

Hoe gaat het met.. Jetty van Ginkel

De uitreiking van de Marina van Dammebeurs zal dit jaar plaatsvinden op 16 mei 2018. Wederom zal dr. ir. Marina van Damme zelf aanwezig zijn om de genomineerden te verwelkomen. De uitreiking van vorig jaar, in juni 2017, had een zeer bijzondere uitslag. Door het hoge niveau van de genomineerden besloot Marina van Damme om niet één maar twee genomineerden te belonen met de volledige beurs van 9000 euro.

20 maart 2018

Save the date: 7 Juni