Nieuws

07 juli 2020

TU Delft COVID-19 Webinar

Speciaal voor alle donateurs die bijgedragen hebben aan het TU Delft COVID-19 Response Fund, organiseerde het Universiteitsfonds Delft op donderdag 25 juni het TU Delft COVID-19 Webinar. U kunt het webinar hieronder terugkijken.

13 mei 2020

Alumna Lefki Loverdou wint Marina van Dammebeurs 2020

Woensdag 13 mei jl. vond de uitreiking van de Marina van Dammebeurs 2020 plaats. De uitreiking was dit jaar anders dan anders, namelijk online. Ruim 50 vrienden, familie, oud-studiegenootjes en collega’s belden in om de Marina van Damme Award Ceremony 2020 online bij te wonen. Twee indrukwekkende video-pitches en een kort juryberaad verder maakte prof.dr. Marina van Geenhuizen, voorzitter van de jury, bekend dat Lefki Loverdou zich tot winnaar 2020 mocht noemen.

21 april 2020

Twee kandidaten genomineerd voor de Marina van Damme Grant 2020

Elk jaar organiseert het Universiteitsfonds Delft de uitreiking van de Marina van Damme Grant. De genomineerden 2020 zijn Lefki Loverdou, alumna Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, MSc. Water Management en Martina Cuschieri, alumna Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen, MSc Biomedical Engineering.

14 april 2020

Delftse alumni en donateurs steunen Delftse technologie in de strijd tegen COVID-19

Vanuit het TU Delft COVID-19 Response Fund worden TU Delft onderzoekers en studenten gesteund die een bijdrage leveren aan de strijd tegen COVID-19. Dank aan ruim 750 alumni van de TU Delft en donateurs van het Universiteitsfonds die al gehoor gaven aan de oproep om mee te doen. Inmiddels heeft het fonds 190.000 euro kunnen toekennen aan 8 Delftse projecten.

20 maart 2020

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Als donateur steunt u de TU Delft, maar vandaag willen we juist vragen of wij een steun voor u kunnen zijn. We hopen dat het goed met u gaat en vragen of we iets voor u kunnen betekenen. Heeft u behoefte om bij te praten over welke maatregelingen de TU Delft treft in deze tijd?

10 maart 2020

Crowdfunding voor betaalbare duurzaamheid

Ruim 4 jaar geleden werd door studenten van de TU Delft The Motown Movement opgericht. Een non-profit organisatie met als doel duurzaam wonen ook voor mensen met weinig inkomsten betaalbaar te maken.

19 februari 2020

Student Alberto brengt draadloos monitoren een stap dichterbij

In September 2017 begon Alberto Gancedo aan zijn master Microelectronics aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). Alberto had een grotere ambitie dan alleen afstuderen. Zijn doel was om een klein, draagbaar en goedkoop meetapparaat te ontwikkelen om ongewone hersenactiviteit bij te vroeg geboren baby’s te constateren.

03 januari 2020

Hartverwarmende reacties bij belcampage naar alumni

Van 18 november – 7 december 2019 heeft het Universiteitsfonds Delft namens de TU Delft met twaalf TU studenten 549 alumni benaderd. De doelstelling was tweeledig: de band met TU Delft alumni aanhalen en hen te polsen voor een financiële bijdrage aan hun alma mater. Mooie gesprekken vonden er plaats tussen de student en de alumnus.

16 december 2019

Kun je brandwonden genezen met wiskunde?

Doordat onze gemiddelde levensverwachting stijgt, krijgen steeds meer mensen de ziekte van Alzheimer. De verwachting is dat over twintig jaar een half miljoen Nederlanders getroffen is door deze nog ongeneeslijke hersenaandoening. Alle reden om nu in te zetten op onderzoek om de ziekte van Alzheimer te doorgronden. Onderzoekers aan de TU Delft spelen daarbij een belangrijke rol.

29 november 2019

TU Delft 53e in THE University Employability Ranking

In de Times Higher Education Global University Employability Ranking 2019 staat de TU Delft op de 53e plaats, twee plaatsen hoger dan vorig jaar.