Saskia Rijtema

Saskia Rijtema studeerde in 1997 met veel plezier af aan de Faculteit Civiele Techniek in Offshore Technologie. Niet zo gek: de zee heeft haar altijd gefascineerd. Op dit moment is zij bij Van Oord als Project Director verantwoordelijk voor de totstandkoming van het ondergrondse stroomnet voor het windenergiegebied Hollandse Kust (Zuid).

Voor Saskia bleek het na haar studie vanzelfsprekend om ook vanuit haar werk steeds de samenwerking met de TU Delft te zoeken. “Ik wil graag vooraan staan bij de technologische ontwikkelingen in ons vakgebied. Mijn vraag was altijd: hoe kunnen de TU en ik elkaar helpen? Of het nu het begeleiden van Delftse afstudeerders was, of nauw contact met professoren op het gebied van innovatief onderzoek: die verbintenis met de TU Delft was er gewoon al die tijd.”

Mijn vraag was altijd: hoe kunnen de TU en ik elkaar helpen?

Net als Saskia ook Goede Vriend worden?

Word Goede Vriend

Op de vraag van een oud-studiegenoot, ook Goede Vriend, twee jaar geleden, of ze een keer mee wilde naar het Taste of Excellence diner om kennis te maken met het Universiteitsfonds hoefde ze dan ook niet lang na te denken. Haar beslissing om vervolgens zelf Goede Vriend te worden kwam vrij snel daarna. Saskia was aanwezig bij de presentatie van de Best Graduates vorig jaar en was zeer onder de indruk. “Briljante onderzoeken en goed gepresenteerd! Wat mij betreft zou de TU Delft hier nog veel meer ruchtbaarheid aan mogen geven.”