Graduate Entrepreneur Fund

“We’re matching, funding and guiding the best and brightest from Rotterdam and Delft”

Ondernemerschap is een van de belangrijkste drijfveren voor maatschappelijke impact en Technische Universiteit Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam  begrijpen dat als geen ander. Waar Delft met technologie en innovatie bijdraagt aan een betere samenleving, staat Rotterdam bekend om haar unieke ondernemersmentaliteit om kansen te verzilveren.

Graduate Entrepreneur is een platform voor en door ondernemende studenten van TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam, dat is opgericht samen met ondernemende alumni van beide universiteiten. Deze krachtige samenwerking biedt start-ups en scale-ups naast faciliteiten en financiering ook coaching en een relevant netwerk  Het levert unieke groeikansen aan start-ups en scale-ups in verschillende sectoren zoals technologie, geneeskunde en sociale wetenschappen.

Wilt u meer weten of heeft u belangstelling om betrokken te raken als coach, mentor of investeerder, klik dan op  www.graduate.nl

Ik hoop dat met het actief betrekken van onze Delftse en Rotterdamse alumni bij het vergroten van het aantal en de kwaliteit van start-ups, we samen ons start-up ecoysteem verbeteren. Ik ben er trots op onderdeel te zijn van deze ontwikkeling

― Ir. Menno Antal

Ambitie Graduate Entrepreneur Fonds

Het Graduate Entrepreneur Fund bestaat uit een Pre-seed Fund en een Seed Fund. Het Pre-seed Fund wil ieder jaar ongeveer 20 tot 30 nieuwe start-ups aanjagen. Het Universiteitsfonds Delft en het Erasmus Trustfonds werken samen om met donaties van alumni invulling te geven aan dit Pre-seed Fund. Doneren aan het Pre-seed Fund stimuleert het ondernemerschap van studenten en is fiscaal aantrekkelijk.

Het Seed Fund richt zich op investeringen in de meest kansrijke startups.  Naar verwachting groeit een aanzienlijk deel van de nieuwe start-ups met additionele seed funding door naar scale-ups. Het Seed Fund is een separate entiteit met professionele fondsmanagers en bijbehorende governance.

Er is geïnvesteerd in tien start-ups en met een aantal andere veelbelovende start-ups wordt gesproken over een mogelijke investering. Het totaal aan toegezegd vermogen in het Graduate Entrepreneur Fund bedraagt inmiddels € 56 miljoen.

Portfolio

De volgende startups worden vanuit het pre-seed fund ondersteund:

Meer weten of ook meedoen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

UfD Graduate Entrepreneur Fonds

UfD Graduate Entrepreneur Fonds

Graduate Entrepreneur is mede geïnitieerd door de Development Board van het Excellence Fund. Een mooie bijdrage aan het TU Delft en EUR start-up ecosysteem!

Lees meer over het TU Delft Excellence Fund

Wij hebben in Delft een uitstekende staat van dienst met betrekking tot incubation en validation. Dit moeten we verder schalen zodat we kunnen concurreren met innovatieclusters buiten Nederland. Dit initiatief samen met Rotterdam leidt tot een verdere versterking van innovatie en ondernemerschap. Niet eerder in Nederland namen alumni en studenten daarin zo’n belangrijke rol.

― Prof.dr.ir. Tim van der Hagen Rector Magnificus / Voorzitter College van Bestuur TU Delft
/* */