Uw Fonds op Naam

Een Fonds op Naam is een bijzondere manier van schenken, bij leven of via een nalatenschap. U kunt een Fonds op Naam instellen vanaf ā‚¬ 50.000 in een keer of in vijf jaarlijkse termijnen. De meeste particulieren kiezen voor een periodieke gift voor ten minste 5 jaar, omdat deze gift volledig aftrekbaar is van de belasting.

U bepaalt dan zelf de naam en doelstelling van het fonds. U kunt dus zelf kiezen waar het geld aan wordt besteed. De toekenning, administratie en verantwoording van de bestedingen uit het fonds besteedt u uit aan het Universiteitsfonds Delft. Dit bespaart u een hoop formaliteiten en waarborgt de continuĆÆteit .Een combinatie van een schenking bij leven dat na overlijden wordt aangevuld vanuit de nalatenschap is ook mogelijk. Zo ziet u wat er met uw geld gebeurt en heeft u bij leven al plezier van uw fonds.

In overleg met het Universiteitsfonds Delft en TU Delft bepaalt u de bestemming voor het vermogen en kunt u overige over wensen aangeven.

Bestaand Fonds op Naam
Herkent u zich in de doelstellingen van een bestaand Fonds op Naam? Dan kunt u er ook voor kiezen om hieraan bij te dragen.


Cindy de Visser