Justus & Louise van Effen

Het Justus & Louise van Effenfonds is gestart in 2010 en wordt gefinancierd door de nalatenschap van Justus en Louise van Effen. Alumnus Justus van Effen geloofde sterk dat technologische ontwikkelingen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het fonds geeft jaarlijks Excellence Scholarships en Research Grants uit aan excellente nationale en internationale master studenten. 

Excellence Scholarships
De Justus & Louise van Effen Excellence Scholarships geven excellente internationale masterstudenten de kans om hun ingenieursdiploma aan de TU Delft te behalen. Deze beurs bestaat uit €30.000 voor non-EU studenten en €11.500 voor EU studenten per jaar, ter vergoeding van het volledig collegegeld en een bijdrage aan de kosten voor levensonderhoud. Jaarlijks stelt het fonds minimaal 16 Scholarships beschikbaar, 2 per faculteit. 

Research Grants
Ook stelt het fonds Research Grants beschikbaar voor huidige master studenten aan de TU Delft die aan een buitenlandse universiteit een onderzoeksproject willen uitvoeren. De buitenlandse universiteit moet behoren tot de wereldwijde top-20 voor Engineering en Technology Universities. De beurs bestaat uit een maandelijkse toelage van €750 en een vergoeding van internationale reiskosten.