Onderzoek

Wetenschappers en studenten van de TU Delft werken dagelijks aan oplossingen die de kwaliteit van het leven van een groot aantal mensen beïnvloeden.

Om baanbrekend onderzoek mogelijk te maken, ondersteunt het Universiteitsfonds Delft projecten die extra steun nodig hebben en waarin overheidsfinanciering niet (geheel) voorziet. We richten ons hierbij op innovatief onderzoek met grote maatschappelijke waarde. Hebt u interesse om het onderzoek van de TU Delft ook te ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact op met Machteld von Oven via 06 8106 0919 of mail: m.w.vonoven@tudelft.nl.

Momenteel ondersteunen wij de volgende onderzoeksprojecten:

Leerstoel Geothermie

Applied Earth Sciences

 

De leerstoel Geothermie verricht geotechnisch onderzoek naar de mogelijkheden voor aardwarmte als duurzame energiebron voor Nederland. Een uitdagend nieuw thema is diepe geothermie: het winnen van warmte op meer dan 4 kilometer onder Nederland.

Doelgericht bestralen

Radiation and Isotopes for Health

 

Met het onderzoek ‘Doelgericht bestralen, minimale schade’ werkt de TU Delft in de strijd tegen kanker aan de ontwikkeling van nanodragers. Dit zijn transportmodules die schade aan de tumor maximaliseren, terwijl het gezonde weefsel wordt gespaard.