Water voor iedereen

TU Delft | Water for Impact gaat over het waarderen van water. Water is een fundamenteel mensenrecht en zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Water voor voedsel, water voor hygiëne en water om te drinken. Hoe minder we ons zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid, kwaliteit en kosten van water, hoe beter mensenlevens en menselijke samenlevingen worden. Ons doel is om wateronderzoek te bevorderen dat bijdraagt aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Multidisciplinaire wetenschap, technologie en innovatie vormen de kern van ons werk. Wij geloven in implementatie en testen onze duurzame technologieën en ideeën in het veld. Wij zijn ervan overtuigd dat een laag niveau van beschikbare middelen niet noodzakelijk moet resulteren in low-tech oplossingen.

De beste manier om te leren en vooruitgang te boeken is door te doen. Wij geloven in actie en de moed om nieuwe ideeën uit te proberen en te leren van onze fouten en mislukkingen. Wij noemen dit "actionable science".

Wij kennen onze sterke en zwakke punten en streven naar partnerschappen die groter zijn dan de som van hun delen. Het opbouwen en koesteren van sterke interdisciplinaire relaties met een grote verscheidenheid aan belanghebbenden zal ons sterker maken en ons in staat stellen het verst te gaan.

Steun het onderzoek naar water voor iedereen

UFD - eenmalige donatie water voor iedereen

UFD - eenmalige donatie water voor iedereen
Ik doneer aan het Universiteitsfonds Delft

UFD - donatie via machtiging water voor iedereen

UFD - donatie via machtiging water voor iedereen
Ik machtig het Universiteitsfonds Delft voor

African Water Corridor

Eén voorbeeld van een initiatief binnen TU Delft | Water for Impact is de African Water Corridor. Dit brede onderzoeksproject pleit voor een bewuste rol van water in de zogenaamde ‘development corridors’ in sub-Sahara Afrika. De Afrikaanse watercorridor is veeleer een drager voor duurzame ontwikkeling en de verspreiding van onderzoek, innovatieve technologieën, beleidsmaatregelen, praktijken, kennis en bedrijven om ervoor te zorgen dat water voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

Het Universiteitsfonds Delft ondersteunt baanbrekend onderzoek met grote maatschappelijke impact en draagt met dit onderzoek bij aan Sustainable Development Goal # 6 van de Verenigde Naties: "schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen". Wilt u onze onderzoekers helpen om water voor iedereen te realiseren? Doe mee met het oplossen van deze wereldwijde uitdaging!

 

 


Eelco Akkerboom